مرجع تجهیزات اندازه گیری ایران

10 کاربرد اصلی ترموویژن (دوربین حرارتی) چیست؟

دوربین حرارتی یک راه طولانی را طی سال های گذشته پیموده است. آنچه در گذشته حجیم ، سنگین و دشوار بود و عمدتاً برای مصارف نظامی توسعه یافته بود ، به تدریج به دستگاه های کوچکتر ، باورنکردنی و کاربردی آسان تبدیل شده است. در نتیجه ، استفاده از یک دوربین حرارتی توسعه یافته است تا طیف گسترده ای را پوشش دهد و همه چیز را از استفاده در منزل تا استفاده صنعتی پوشش دهد.
در حالی که از دوربین های حرارتی هنوز هم بیشتر در تعمیر و نگهداری صنعتی و امنیت استفاده می شود ، حقیقت این است که اکنون روش های بی شماری برای استفاده از این دستگاه در داخل و اطراف ملک شما وجود دارد ، 10 کاربرد اصلی ذکر شده در زیر رایج ترین کاربردهای دوربین حرارتی است. برای آنکه بدانید ترموویژن چیست به مقاله ترمو ویژن چیست مراجعه کنید.

 

1. مشکلات گرمایش و سرمایش

اگر عایق بندی ضعیفی در خانه داشته باشید ، یا عایق بندی بدی در اطراف در و پنجره ها وجود دارد. این مسائل می تواند باعث هدر رفت گرما و هوای خنک داخل خانه به بیرون شود یا اجازه می دهد هوای بیرون داخل خانه شود. این ها همه باعث افزایش بیش از حد هزینه ها صورتحساب انرژی شما می شود.
دوربین های حرارتی می توانند به شما در بازرسی از منزل خود از هرگونه ورود و خروج هوا کمک کند و همچنین هر مکانی در دیواره های شما که عایق کاری ندارند را به شما نمایش می دهد.

 

Thermal Camera1

 

2. جعبه های مدار و پریز برق

گاهی مشکلات برق و سیم کشی باعث آشفتگی خاطر می شود. نه تنها می توانند باعث تعمیرات گران قیمت شوند و دستگاه های الکتریکی را خراب کنند ، بلکه بالقوه خطرناک هستند. پریزهای داخلی و جعبه های مدار چون قابل دید نیستند بر اثر گذر زمان دچار پوسیدگی می شوند.
دوربین های حرارتی به شما امکان می دهند تصویری دقیق از هر قسمت که دچار مشکل شده است ایجاد کنید ، و ببینید که چقدر آنها بیش از حد گرم می شوند و به شما کمک می کنند تا بفهمید که مدارها دارای چه مشکلاتی هستند و باید تعمیر شوند.

 

Thermal Camera2

 

3. مسائل مربوط به لوله کشی

مشکلات مربوط به لوله کشی می تواند واقعاً کلافه کننده باشد ، به دلیل این که نمی توانید آنچه در لوله ها اتفاق می افتد را ببینید. ممکن است شما بتوانید یک سیم مفتول یا هرچیز دیگری به داخل لوله کشی وارد کنید ، اما نمی توانید از طریق لوله ها مشاهده کنید که این گرفتگی در کجا اتفاق افتاده و چیست !
ترموویژن می تواند ایده بهتری از جریان آب در لوله ها و همچنین شرایط گرفتگی ایجاد کند. شما می توانید هنگامی که به وسیله جریان آب گرم ، گرفتگی ها از بین می رود از طریق این دستگاه آن را تماشا کنید.

 

 

Thermal Camera3

 

 

برای مطالعه ادامه مقاله به لینک زیر مراجعه کنید 

10 کاربرد ترموویژن (دوربین حرارتی)





ارسال توسط مرجان چناری

یک ترانسمیتر فشار (pressure transmitter) ابزار مکانیکی است که نیروی حاصل از انبساط نمونه گاز یا مایع را اندازه گیری می کند همچنین در تعریف دیگری از ترانسمیتر فشار به عنوان یک مبدل فشار یا یک ترنسدیوسر فشار شناخته می شود. این نوع سنسور عموما از سطح حساس به فشار ساخته شده مانند استینلس استیل ، سیلیکون یا دیگر مواد وابسته به ترکیب سیال یا آنالیت تشکیل شد است. پشت این سطوح قطعات الکترونیکی وجود دارد که قادر به تبدیل نیروی اعمال شده نمونه بر حسگر فشار به سیگنال الکترونیکی هستند.

 

مفهوم فشار : به طور کلی به مقدار نیروی وارد شده بر واحد سطح فشار می گویند و به عنوان مقدار نیروی مورد نیاز برای جلوگیری از گسترش مایع ، گاز یا بخار بیان می شود. واحدهای مختلفی برای بیان مقدار فشار استفاده می شود که :

 

شامل :bar.psi.N/m2.Pa

 

محیط های حساس به فشار مانند صنایع گاز ، پتروشیمی ، آزمایشگاهی و دارویی اغلب به یک ترانسمیتر فشار برای مانیتورینگ نیروی اعمال شده مایعات و گازها برحسب مقدار پاسکال و psi نیاز دارند. این امر مستلزم یکپارچه سازی دقیق ترانسمیتر های فشار در تجهیزات تبدیل سریع الکتریسیته به نتایج قابل اطمینان با دقت و تحویل در لحظه است. با این وجود بیشتر مواقع متخصصان صنعتی برای حفظ سطح فشار مطلوب برای گاز ، روغن و مایعات با دمای بالا به سیستم سنجش جامع با ترانسمیتر فشارهمراه تکیه می کنند.

 

ترانسمیتر فشار سنج یا ترانسمیتر فشار گیج

ترانسمیترهای فشار گیج برای اندازه گیری فشار مطلق کنترل های خاص صنعتی ، برای پشتیبانی از مانیتورینگ های چند فرایندی مجهز شده اند. دیافراگم های فولادی نصب شده بر لوله ها یا مخازن تحت فشار با تغییر شکل می توانند زمان دقیق مربوط به نیروی اعمال شده را ثبت کنند که به نوبه خود سریعا توسط یک سنسور فشار به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می شود. این اندازه گیری می تواند از راه دور یا از طریق نمایشگرهای بصری و کاربر پسند در محل اندازه گیری کنترل شود.

 

کاربرد های ترانسمیتر فشار

ترانسمیترهای فشار به طور معمول در طیف گسترده ای از بخش های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. در حفاری دریایی و اکتشافات نفتی عموما از سنسورهای فشاربرای اندازه گیری اختلاف فشار بین مقدار داخلی و خارجی تجهیزات حساس به فشار استفاده می شود.

برای حفظ پارامترهای قابل تشخیص باید اطمینان حاصل شود که فرآیندهای حفاری و حصول با یک استاندارد کار آمد انجام می شود. این موضوع در مورد تجهیزات پتروشیمی گاز و مواد شیمیایی نیز صادق است.

برای مطالعه ادامه مقاله به لینک زیر مراجعه کنید 

ترانسمیتر فشار چیست ؟

 





ارسال توسط مرجان چناری

کلید اتوماتیک کمپکت چیست؟


کلید اتوماتیک کامپکت نوعی از تجهیزات محافظت الکتریکی هستند که به صورت عمومی مورد استفاده قرار می گیرند در حالتی که جریان بار از ظرفیت کلیدهای مینیاتوری بالاتر می روند. این کلیدها همچنین در هر کاربردی که تنظیمات تریپ قابل تنظیم مورد نیاز باشد که در کلیدهای Plug-in و یا MCB ها در دسترس نیستند.

 

Molded Case Circuit Breaker

 

تعریف و عملکرد کلید اتوماتیک کامپکت :

کلید اتوماتیک کامپکت یا به طور خلاصه MCCB نوعی از تجهیزات حفاظت الکتریکی هست که می تواند برای رنج وسیعی از ولتاژ و نیز در هردو فرکانس 50 یا 60 هرتز استفاده می شود. تفاوت اصلی بین کلیدهای کامپکت و کلیدهای مینیاتوری این هست که کلید اتوماتیک می تواند رنج جریانی تا 2500 آمپر داشته باشد و تنظیمات تریپ آن به صورت معمول قابل تنظیم است. تفاوت دیگر این است که کلیدهای کامپکت بزرگتر از کلید مینیاتوری می باشد. مانند اکثر کلیدهای قطع کننده مدار ، کلید اتوماتیک کامپکت دارای سه عملکرد اصلی می باشد:

  • حفاظت در مقابل اضافه بار : جریان های بالاتر از مقدار نامی که بیشتر از زمانی که برای کارکرد نرمال هست ، طول بکشند.
  • حفاظت در مقابل خطاهای الکتریکی : در طول یک خطا مانند اتصال کوتاه و یا خطای خط ، جریان های بسیار بالایی وجود دارد که باید فورا متوقف شوند.
  • سوئیچ یک مدار به صورت روشن و خاموش : این کارکرد کلید اتوماتیک کمپکت چندان معمول نیست اما کلیدهای کامپکت می توانند برای این هدف استفاده شود در صورتی که کلید دستی مناسبی برای سوئیچ مدار وجود نداشته باشد.

چون کلیدهای کامپکت دارای رنج جریانی گسترده ای می باشند می توان از این کلیدها برای کاربردهای گسترده ای استفاده کرد. در حال حاضر کلید اتوماتیک کامپکت در رنج های وسیع از مقادیر 15 آمپر تا مقادیر صنعتی بزرگ 2500 آمپر در دسترس هستند ، که این موضوع سبب می شود این کلیدها بتوانند در هر دو حوزه ی توان پایین و توان بالا مورد استفاده قرار گیرند.





ارسال توسط مرجان چناری

ترمومتر لیزری مادون قرمز IR به طور گسترده در بسیاری از صنایع و محیط های کاری و صنعتی برای تعیین درجه حرارت سطح مورد استفاده قرار می گیرند. دمای بالا در اغلب موارد اولین نشانه خطر برای تجهیزات مکانیکی ، مدارهای الکتریکی و سیستم های ساختمان است. بررسی دائمی تغییرات دمایی قطعات و تجهیزات اصلی می تواند مناطق مشکل احتمالی را شناسایی کرده و از خرابی های فاجعه بار جلوگیری کند. ترمومتر لیزری در واقع برای اجسامی طراحی شده که نمی توان در آن ها برای اندازه گیری دما از ترمومتر تماسی معمولی استفاده کرد. برای مثال یک جسم در حال حرکت یا دوران و یا جسمی که در خلا قرار دارد که در ان خواندن دیتا حساس به زمان می باشد و یا اندازه گیری دمای جسمی که محدودیت اندازه گیری دارد. توضیح استفاده از دماسنج IR با تعیین آن چه این دستگاه ها برای تعیین تابش مادون قرمز دما انجام می دهند ، آغاز می شود.

 

تعریف اشعه مادون قرمز IR

تابش مادون قرمز ، یا IR ، نوعی تابش است که در طیف الکترومغناطیسی وجود دارد . انواع دیگری از تابش های الکترومغناطیسی شامل مایکروویو ، اشعه ایکس و نور مرئی است . تصویر زیر طول موج و فرکانس طیف الکترومغناطیسی را نشان می دهد.

 

طول موج اشعه IR بلندتر از پرتو های قرمز رنگ طیف نور مرئی می باشد. برای اینکه بتوانیم پرتو های IR را در طیف الکترومغناطیس ببینیم این پرتو ها دقیقا بعد از رنگ قرمز طیف مرئی ظاهر می شوند. در زبان لاتین infra به معنای زیر می باشد و کلمه اینفرارد به معنای زیر قرمز یا فرو سرخ می باشد. تابش IR به معنای واقعی کلمه گرما است. اگرچه چشم ما نمی تواند به وضوح IR را ببیند و تشخیص دهد اما ما می توانیم آن را در زندگی روزمره حس کنیم. دست خود را دور یک فنجان قهوه بپیچانید. در هوای مطبوع قدم بزنید یا از مرغ سرخ شده لذت ببرید. در تمام این تجربیات شما مستقیما با IR تعامل دارید. این IR گرماست که می تواند اندازه گیری و استفاده شود.


چگونه از IR برای تعیین دما استفاده می شود؟


همه مواد انرژی را به صورت گرما IR از خود منتشر می کنند. اگر بین اجسام و محیط اطراف آنها اختلاف دمایی وجود داشته باشد می توان این گرادیان دمایی را اندازه گیری و استفاده کرد. اگر ماده مورد نظر در همان درجه حرارت با محیط اطراف خود باشد تبادل انرژی تابش خالص بین ان دو صفر خواهد بود. در هر دو مورد طیف مشخصه تابش وابسته به دمای جسم و دمای مطلق اطراف آن می باشد. ترمومترهای دستی IR یا ترمومترهای تفنگی IR از این وابستگی تابشی به دما استفاده می کنند تا مقدار عددی دما برای هدف مورد نظر را تعیین کرده و برای خواندن اپراتور نشان دهند. پرتو IR مانند پرتو نور مرئی قابلیت متمرکز شدن ، جذب یا انعکاس دارد. ترمومتر های لیزری IR یا پایرومتر ها یا ترمومتر تفنگی دستی IR معمولا از یک لنز برای متمرکز کردن نور از یک جسم بر روی یک آشکارساز به نام ترموپایل استفاده می کنند. ترموپایل تابش IR را جذب کرده و آن را به گرما تبدیل می کند. هر چه انرژی IR بیشتر باشد ترموپایل داغ تر می شود. این گرما به الکتریسیته تبدیل می شود. این الکتریسیته به آشکارسازی ارسال می شود که برای تعیین دمای نقطه ای که ترمومتر نشانه گذاری کرده استفاده می شود ، هر چه الکتریسیته بیشتر باشد نشان دهنده آن است که جسم داغ تر است. هر چه دما بیشتر باشد الکتریسیته بیشتری به اشکار ساز ارسال می شود و دمای بالاتری قرائت می گردد.

 

مزیت ترمومترهای لیزری یا دماسنج های تفنگی یا ترمومترهای غیر تماسی یا پایرومترها :

ترمومتر لیزری دستی و ترمومتر لیزری تفنگی برای نظارت از راه دور سریع ، دقیق ، مناسب و ایده ال می باشند. مشخصه غیر تماسی بودن ترمومتر های لیزری امکان اندازه گیری دمای اجسام را بدون تماس و لمس شی فراهم می کند. این ویژگی نه تنها برای امنیت کارگر و اپراتور مهم است بلکه امکان آلودگی شی را که در انواع ترمومترهای تماسی دیده می شود را کمتر می کند.
زمان پاسخ دهی (تشخیص برای نمایش) یک ترمومتر غیر تماسی دستی IR حدود نیمی از ثانیه است.
ماکزیمم فاصله اندازه گیری به وسیله کیفیت شرایط جوی و پرتو ورودی تعیین می شود. ترمومتر های دستی IR فقط دمای سطح یک جسم را می تواند اندازه گیری کند و نه دمای داخلی را. از آنجا که حداکثر دامنه اندازه گیری و دقت می تواند تحت تأثیر شرایط جوی (بخار آب یا دی اکسید کربن) باشد ، حداکثر رنج به طور کلی تقریباً به 100 پا محدود می شود.
صحت یا درستی
دقت ترمومتر لیزری در درجه اول به وسیله نسبت فاصله به قطر هدف یا (distance-to-spot ratio (D/S Ratio تعیین می شود. این نسبت اندازه منطقه ای است که توسط دماسنج IR ارزیابی می شود زیرا مربوط به مسافت است. به عبارت دیگر ، با افزایش فاصله ، منطقه اندازه گیری بزرگتر می شود. هرچه هدف کوچکتر باشد ، باید به آن نزدیک تر باشید. این نسبت تأثیر قابل توجهی در صحت یا دقت خواندن خواهد داشت. اگر هدفی را که می سنجید اندازه آن 6 اینچ باشد و دماسنج مادون قرمز دستی شما دارای نسبت D / S از هشت به یک باشد ، در این صورت حداکثر فاصله ای که می توانید با اطمینان از آن استفاده کنید دمای هدف را اندازه گیری کنید 48 اینچ است (8: 1 x 6 = 48). گذشته از این فاصله ، نه تنها هدف اندازه گیری می شود ، بلکه هر آنچه در "نقطه" قرار می گیرد نیز اندازه گیری می شود. این بدان معناست که اگر یک هدف بسیار داغ باشد و در محیط خنک تر قرار داشته باشد ، اندازه گیری هایی که بیش از حداکثر فاصله انجام می شود شامل عناصر خنک کننده است ، و پایین آوردن "میانگین " از آنچه در "نقطه" است.
با کاهش اندازه هدف یا افزایش فاصله از هدف ، نسبت D / S بزرگتر ضروری می شود. با استفاده از همان مثال و تغییر در اندازه هدف و سپس نسبت D / S ، می بینید که این فرمول به شما کمک می کند تا نسبت D / S صحیح را تصمیم بگیرید و متعاقباً ، دماسنج دستی IR اگر هدف مورد نظر خود را اندازه بگیرید شش اینچ است اندازه ، و دماسنج مادون قرمز دستی شما دارای نسبت D / S از هشت به یک است ، سپس حداکثر فاصله ای که در آن می توانید با اطمینان از درجه حرارت هدف اندازه گیری کنید 48 اینچ است (8: 1 x 6 = 48). گذشته از این فاصله ، نه تنها هدف اندازه گیری می شود ، بلکه هر آنچه در "نقطه" قرار می گیرد نیز اندازه گیری می شود. این بدان معناست که اگر یک هدف بسیار داغ باشد و در محیط خنک تر قرار داشته باشد ، اندازه گیری هایی که بیش از حداکثر فاصله انجام می شود شامل عناصر خنک کننده است ، و پایین آوردن "متوسط" از آنچه در "نقطه" است. بنابراین در هنگام خرید ترمومتر های لیزری به مقایسه این ویژگی از ترمومترهای دستی لیزری دقت کنید : دو عاملی که باید هنگام انتخاب دماسنج IR در نظر بگیرید ، نسبت D / S و دامنه دما است.

یک نو آوری جدید در پرتوهای فروسرخ یا IR افزودن مشخصه متمرکز نزدیک است که اندازه گیری دقیق مناطق هدف کوچک را بدون ایجاد دمای پس زمینه ناخواسته فراهم می کند.

 

معایب ترمومتر لیزری :
دماسنج لیزری
 فقط دمای سطح را اندازه گیری می کنند و از طریق شیشه ، مایعات یا سایر سطوح شفاف اندازه گیری نمی شوند. بسته به اندازه گیری سطح ، خصوصاً اگر سطح بسیار بازتابی باشد ، ممکن است نیاز به تنظیماتی داشته باشند. دما سنج های IR می توانند به طور موقت تحت تأثیر یخبندان ، رطوبت ، گرد و غبار ، مه ، دود ، سایر ذرات موجود در هوا ، تغییر سریع دمای محیط و مجاورت با فرکانس رادیویی با مقاومت میدان الکترومغناطیسی از سه ولت در متر یا بیشتر قرار گیرند.

برای خواندن ادامه مطلب و خرید ترمومتر لیزری به سایت اینسترونتر به آدرس instrucenter.com/fa مراجعه کنید.

ترمومتر لیزری چیست ؟

ترمومتر لیزری

درباره منتشر کننده:

شرکت آبنوس سازه (اینستروسنتر) نماینده رسمی شرکت دورمن اسمیت در ایران می باشد. محصولات دورمن اسمیت از جمله کلید مینیاتوری ، کلید حرارتی ، کلید اتوماتیک ، کنتاکتور ، بی متال و... همگی در سایت اینستروسنتر موجود می باشد. 02188325739





تاريخ : 12 / 3 / 1399برچسب:,
ارسال توسط مرجان چناری

کنتاکتور یکی از بخش های مدار الکتریکی اصلی می باشد که می تواند روی تجهیز کنترل قدرت و یا استارتر نصب شود و برای متصل کردن یا قطع کردن خطوط منابع تغدیه عبوری از خطوط قدرت و یا قطع و وصل کردن مکرر مدارهای قدرت الکتریکی و هم چنین برای کنترل ماشین های پیچیده استفاده می شوند. کنتاکتورها با موتورها و ترانسفورماتورها و هیترها استفاده می شوند و می توانند به عنوان یک نقطه تقاطع بین مدار کنترل و مدار قدرت در نظر گرفته شود ، آنها توسط مدارهای کنترلی ، کنترل می شود و آنها هم چنین مدار مابین مدار قدرت و بارها را کنترل می کند. تمرکز این مدار بر روی اهمیت کنتاکتور در صنعت برق می باشد.


کنتاکتور چیست؟
تعریف : تجهیزات سوئیچینگ کنترلی الکتریکی می باشند که برای قطع و وصل الکتریکی استفاده می شوند. اساس عملکرد کنتاکتورها مانند رله ها می باشد اما تفاوت آنها این است که کنتاکتورها می توانند جریان های بیشتری را تا حدود 12500 آمپر را حمل کنند و نمی توانند مدار را در مقابل اضافه بار یا اتصال کوتاه محافظت کنند اما می توانند هنگامی که سیم پیچ تحریک شود کنتاکت ها را قطع و وصل کنند.

ساختار کنتاکتور :
کنتاکتور از دو هسته آهنی تشکیل شده است که یکی از آنها فیکس و دیگری متحرک است و از نوع سیم پیچ مسی عایق بندی شده می باشد ، به طوری که سیم پیچ مسی بر روی هسته فیکس جاگذاری شده است. در CONTACTOR شش عدد کنتاکت اصلی وجود دارد که 3 عدد از آنها هسته ثابت و 3 تای دیگر هسته متحرک هستند ، این کنتاکت ها از مس خالص ساخته شده اند و نقاط اتصال از آلیاژ ویژه ای ساخته شده اند که بتوانند در مقابل جریان استارت و نیز دما مقاومت کنند. یک فنر بین سیم پیچی و هسته متحرک قرار دارد و کنتاکت های کمکی به صورت نرمال باز یا بسته باشند. کنتاکت های اصلی بارهای جریانی سبک مانند سیم پیچ کنتاکتورها و رله ها و تایمرها و بسیاری بخش های دیگر مدار کنترلی لینک شده به مکانیزم کنتاکت را قطع و وصل می کنند. یک منبع تغذیه سه فاز AC که برای مدار فراهم شده است در شکل زیر نمایش داده شده است که از سه بخش تشکیل شده است:

سیم پیچ :

این سیم پیچ نیرویی را که جهت بستن کنتاکت مورد نیاز است را فراهم می کند. این سیم پیچ به عنوان یک الکترومگنت شناخته می شود. از یک محفظه برای محافظت سیم پیچ و کنتاکتور استفاده می شود.


محفظه :
این محفظه شبیه یک ایزولاتور و یا محافظ مورد استفاده قرار می گیرد که مدار رو از هر تماس الکتریکی و گرد و غبار و روغن و غیره محافظت می نماید. این محفظه از مواد مختلفی مانند NYLON6 ، با کالیت و پلاستیک مقاوم در برابر حرارت مورد استفاده قرار می گیرد.


کنتاکت ها :
کاربرد اصلی این کنتاکت ها انتقال جریان به بخش های مختلف مدار می باشد. تقسیم بندی در خصوص فنرهای کنتاکت و کنتاکت های کمکی و کنتاکت های قدرت وجود دارد ، که هر یک از کنتاکت ها کارکرد خودشان را دارند و در اصل عملکرد کنتاکتور را توضیح می دهند.

اساس کار کنتاکتور:


اگر در قسمتی که سیم پیچ های متحرک یکدیگر را جذب می کنند جریان وجود داشته باشد یک میدان الکتزومغناطیسی ایجاد می شود. توسط یک سیم پیچ الکترومغناطیسی در ابتدا جریان زیادی کشیده می شود ، بنابراین کنتاکنت متحرک به وسیله هسته کشیده می شود در نتیجه نیروی ایجاد شده توسط میدان الکترومغناطیسی سبب می شود کنتاکت متحرک و ثابت کنار هم نگه داشته شوند.
در حالت بدون انرژی سیم پیچ آن یا فنر به حالت اولیه خود باز می گردند و هیچ جریانی در مدار وجود نخواهد داشت.
اگر CONTACTOR با جریان AC دارای انرژی شود یک بخش کوچکی از سیم پیچ سیم پیچ شکاف دار است که فلوی مغناطیسی در آن کمی دارای تاخیر می باشد. جهت اطمینان از اینکه کنتاکتور در زمان باز و بسته شدن می تواند سریعا عمل کند چندین فرآیند نقطه تریپ داخلی وجود دارد. باتوجه به شکل داده شده تغذیه زمانی صورت می گیرد که سوئیچ بسته است و جریان از طریق سیم پیچ کنتاکتور شارش می یابد و هسته متحرک را جذب می کند. کنتاکتور متصل به هسته متحرک بسته می شود و موتور شروع به کار می کند. هنگامی که سوئیچ آزاد شد انرژی الکترومغناطیسی فنر متوقف می شود و هسته متحرک رو به حالت اولیه بازگردانده و منبع تغذیه موتور قطع می شود.


چگونه یک جایگزین مناسب برای کنتاکتور انتخاب کنیم؟
یک جایگزین مناسب می تواند به شرح زیر انتخاب شود :


- در مرحله اول باید ولتاژ سیم پیچ چک شود زیرا این ولتاژ ، ولتاژی است که به آن انرژی می دهد.
- مرحله دوم چک کردن کنتاکت های کمکی می باشد به این معنی که چه تعدادی کنتاکت کمکی باز و چه تعدادی بسته در آن استفاده شده اند.
- بررسی رنجی که بر روی جدول روی کنتاکتور ذکر شده است.


مفهوم حذف ARC (قوس) زمانی به وجود می آید که کنتاکتها باز و یا بسته باشند. اگر یک بار خیلی سنگین از کار بیافتد قوسی که به وجود می آید موجب آسیب رساندن به کنتاکتور می شود. در طول این اتفاق اگر دما بالا باشد قوس سبب ایجاد گازهای خطرناک مانند کربن مونوکسید می شود که این امر موجب کاهش طول عمر موتور می شود.


انواع کنتاکتورها :


که براساس سه فاکتور طبقه بندی می شوند:
- باری که استفاده می شود.
- ظرفیت جریان
- رنج توان

برای مطالعه ادامه مقاله به لینک زیر مراجعه بفرمائید :

انواع کنتاکتور ؟

شرکت آبنوس سازه (اینستروسنتر) نماینده رسمی شرکت دورمن اسمیت در ایران می باشد. محصولات دورمن اسمیت از جمله کلید مینیاتوری ، کلید حرارتی ، کلید اتوماتیک ، کنتاکتور ، بی متال و... همگی در سایت اینستروسنتر موجود می باشد. 02188325739

کنتاکتور





ارسال توسط مرجان چناری

تجهیزات محافظ مدارهای الکتریکی  دو عملکرد اصلی یعنی ثبات و هم چنین محافظت را انجام می دهند. در واقع این حفاظت از طریق جدا کردن منیع تغذیه از مدار و حفظت در برابر جریان بالا حاصل می شود که سبب جلوگیری از خطر برق گرفتگی و آتش سوزی می شود. علاوه بر این ، برای محافظت دقیق تر از مدار ، برای برخی از محصولات ممکن است پیروی از اصول سازمانی آن محصول مورد نیاز باشد.

طراحان باید برای شناختن وسایل مختلف حفاظت از مدارها زمان کافی بگذارند به عنوان مثال دستگاه های محافظتی که برای محافظت از مدارها از ولتاژهای شدید یا جریان استفاده می شدند.

در این مقاله به بحث در مورد انواع دستگاه های محافظتی که در مدارهای الکتریکی و الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرند و همچنین چگونگی کارکرد این تجهیزات حفاظتی می پردازیم.


تجهیزات حفاظت چیست؟


تجهیزات حفاظت مدار وسیله ای الکتریکی است که برای جلوگیری از مقدار بالای جریان و زمان اتصال کوتاه استفاده می شود. برای اطمینان از حفاظت بالا ، تجهیزات حفاظتی بسیاری در بازار وجود دارند که طیف وسیعی از این تجهیزات محافظت از مدارهایی شامل فیوز ، قطع کننده مدار ، RCCB ، لوله های تخلیه گاز ، تریستورها و موارد دیگر را به شما ارائه می دهد.

انواع مختلف تجهیزات حفاظتی
نمونه های مختلف تجهیزات حفاظت مدار شامل موارد زیر است.
فیوز
CIRCUIT BREAKER
Poly Switch
RCCB (کلید محافظ جان )
وریستور اکسید فلز
محدود کننده جریان هجومی
لوله تخلیه گاز
SPARK GAP
صاعقه گیر

 

برای مطالعه ادامه مقاله انواع تجهیزات محافظت از مدار به لینک زیر مراجعه بفرمائید :

https://instrucenter.com/fa/electrical-measurement-training/2015-types-of-circuit-protection-equipment





تاريخ : 15 / 2 / 1399برچسب:,
ارسال توسط مرجان چناری

 

فانکشن ژنراتور یک تجهیز آزمایشگاهی می باشد که توانایی تولید سیگنال یا شکل موج هایی مانند شکل موج سینوسی و مربعی و مثلثی و ... را با دامنه و فرکانس های مختلف را دارا می باشد. از این سیگنال ها و شکل موج ها می توان به عنوان منبع تغذیه مدارات الکترونیکی و مخابراتی استفاده کرد.
کاربرد فانکشن ژنراتورها بیشتر در مراکز R&D (مراکز تحقیق و توسعه) و آموزشگاه های آموزشی الکترونیک در دانشگاه ها و غیره و در تعمیرگاه های الکتریکی و الکترونیکی و تست های مدار و بررسی خصوصیات پاسخ فرکانسی و تزریق سیگنال داخل مداری و غیره می باشد. عوامل مهم در انتخاب یک فانکشن ژنراتور مواردی مانند ، محدوده فرکانس ، دامنه سیگنال پیک تو پیک ، سرعت نمونه برداری (مثلا 250MS/s) ، رزولوشن ( بطور مثال 12 بیتی) ، تعداد کانال خروجی ، نوع فانکشن ها (سینوسی، مربعی، مثلثی، نویز و...)، قابلیت Sweep یا Burst،قابلیت اتصال به کامپیوتر ، تولید مدلاسیون ها مانند AM، FM و...، داشتن شمارنده فرکانس یا فرکانس متر ،می باشند.

برای مطالعه ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه کنید :

https://instrucenter.com/fa/electrical-measurement-training/2013-what-is-a-generator-function-and-how-does-it-work





ارسال توسط مرجان چناری

یک کلید مینیاتوری (MCB) مدار الکتریکی را در شرایط  غیر نرمال شبکه  مانند بار اضافه یا شرایط خطا ، به صورت خودکار قطع می کند. این روزها ما #فیوز های مینیاتوری (MCB)  را در شبکه های الکتریکی فشار ضعیف به جای فیوز استفاده می کنیم. در صورت وجود شرایط خطا ممکن است فیوز تشخیص ندهد اما #فیوز_مینیاتوری به صورت قابل اطمینان آن را تشخیص می دهد.

برای مطالعه ادامه مطلب به سایت اینستروسنتر مراجعه بفرمائید

https://bit.ly/2xIvKoh
#برق_صنعتی #برق #مقاله #فروش_کلیدمینیاتوری #فروش_فیوزمینیاتوری

—-------------------------------





ارسال توسط مرجان چناری

تابلو برق در حال حاضر یکی از عناصر اصلی واحدهای صنعتی و مسکونی به حساب می آید که در منازل مسکونی اغلب از تابلو برق کنتوری استفاده می شود، اما در اماکن صنعتی از تابلو برق به عنوان تابلو توزیع برق استفاده می شود که با توجه به تجهیزات مورد نیاز در یک صنعت از تجهیزات صنعتی خاص آن صنعت در تابلو برق استفاده می شود. در این مقاله به شما توضیح می دهیم که چرا تابلو برق به یکی از مهم ترین تجهیزات مورد استفاده در واحدهای صنعتی و مسکونی تبدیل شده است.

مراحل تولید برق به زبان ساده

تولید انرژی الکتریکی فرآیندی می باشد که در طول آن شکل های گوناگون انرژی به انرژی الکتریکی تبدیل می شوند و برای رسیدن به این هدف راه های متعددی وجود دارد.

فرآیند تولید انرژی الکتریکی اغلب از منابع طبیعی مانند زغال سنگ (نیروگاه سوخت فسیلی)، نفت، گاز طبیعی، اورانیوم (نیروگاه هسته ای)، جریان آب و جریان باد بهره می گیرد و در تمام این موارد به جز انرژی بادی، برای تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی از ژنراتورهای سنکرون AC که به توربین بخار، آبی یا گازی متصل هستند، استفاده می شود. استفاده از این ژنراتورها دارای فواید بسیاری است که استفاده از آنها را در بیشتر صنایع بزرگ تولید برق رایج نموده است.

پس از تولید، مرحله انتقال نیروی برق مطرح می شود، زیرا هدف اصلی از تولید نیروی برق تامین برق مصرف کنندگان مسکونی و صنعتی می باشد. از آن جایی که توان تولید محدود می باشد و هم چنین با توجه به مسافت های طولانی و افت ولتاژ ناشی از آن که به ناچار بین تولیدکننده و مصرف کننده وجود دارد، نیروی برق توسط ترانسفورماتور در مراحل مختلف افزایش و کاهش می یابد.

مراحل تولید برق به زبان ساده

پست های برق ایستگاه هایی می باشند که در مسیر تولید، انتقال یا توزیع انرژی الکتریکی ولتاژ را به وسیله ترانسفورماتور به مقادیر بالاتر یا پایین تر تغییر می دهند. توان الکتریکی می تواند از میان شمار زیادی پست بین نیروگاه و مصرف کننده بگذرد و ولتاژ آن در طول مسیر بارها تغییر کند. معمولا در ابتدای مسیر انتقال نیرو از ولتاژهای بالا (فشار قوی High Voltage) استفاده می شود، چرا که با بالا بردن ولتاژ جریان کاهش می یابد و انتقال آن با سهولت بیشتر و تلفات الکتریکی کمتری انجام می پذیرد، ولی پیوسته با نزدیک شدن خط انتقال به مصرف کننده و خطرات ناشی از عبور ولتاژ در مقادیر بالا برای انسان ولتاژ خط توسط ترانسفورماتورها کاهش می یابد تا نیروی برق قابلیت استفاده برای تجهیزات شهری و صنعتی را داشته باشد و با ایمنی بیشتر به مصرف کننده برسد. این بخش از پروسه انتقال نیروی برق، خطوط فشار ضعیف (Low Voltage) نامیده می شود.



ادامه مطلب...

ارسال توسط مرجان چناری

تفاوت میدان الکتریکی و مغناطیسی:

به همان صورت که یک ذره باردار در اطراف خود میدان الکتریکی ایجاد می کند، یک آهنربای کوچک نیز در اطراف خود میدان مغناطیسی ایجاد می کند. میدان مغناطیسی و میدان الکتریکی هر دو بردار می باشند. همان طور که می دانیم هر آهنربا دارای دو قطب N و S است و میدان مغناطیسی در قطب ها بیشترین مقدار خود را دارا می باشد و برخلاف بارهای الکتریکی که فقط می توانند یا مثبت باشند و یا منفی آهنربا همواره دارای دو قطب مثبت N و منفی S می باشد و حتی با بخش کردن یک آهنربا نمی توان قطب های آن را از هم جدا کرد و حتی بعد از بخش کردن هم هر آهنربا مجدد یک قطب N و یک قطب S دارد. اگر بخواهیم کمی علمی تر به بحث میدان مغناطیسی بپردازیم، می توان میدان مغناطیسی را میدان اطراف یک بار الکتریکی در حال حرکت تعریف کرد. بنابراین میدان مغناطیسی می تواند توسط سیم های حامل جریان نیز ایجاد شود. همچنین روش دیگر تولید میدان مغناطیسی، تغییر میدان الکتریکی می باشد. زمین هم با توجه به خاصیت هسته خود دارای میدان مغناطیسی است و قطب های مغناطیسی آن برعکس قطب های جغرافیایی می باشند، یعنی قطب شمال زمین معادل جنوب مغناطیسی می باشد.

چه موادی خاصیت مغناطیسی دارند؟

برخی مواد دارای این خاصیت می باشند که وقتی در میدان مغناطیسی واقع می شوند دارای خاصیت آهنربایی می شوند که این مواد به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
مواد فرومغناطیس نرم: موادی که به آسانی آهنربا شده و به همان سادگی هم خاصیت آهنربایی خود را از دست می دهند را مواد فرومغناطیس نرم گویند به عنوان مثال آهن یک ماده فرومغناطیس نرم است.

مواد فرومغناطیس سخت: به موادی که دیر آهنربا شده و دیر هم خاصیت خود را از دست می دهند مواد فرومغناطیس سخت گفته می شود. به عنوان مثال فولاد یک ماده فرو مغناطیس سخت است.

میدان مغناطیسی حاصل از عبور جریان:

در قرن هجدهم بسیاری از دانشمندان به دنبال کشف ارتباط بین الکتریسیته و مغناطیس بودند. البته مشخص شد که بار الکتریکی ساکن و آهنربا هیچ اثر و یا انرژی بر یکدیگر ندارند تا زمانی که هانس کریستال اورستد پدیده جالبی را کشف کرد. او به صورت اتفاقی دریافت که سیم حامل جریان می تواند بر روی راستای عقربه قطب نما که در نزدیکی سیم قرار داشت اثر بگذارد. بنابراین نتیجه گرفت که ظاهرا سیم حامل جریان، میدان مغناطیسی تولید می کند. بنابراین کشف اورستد سرآغاز پیدایش دانش جدیدی به نام الکترومغناطیس شد. سیم حامل جریان هم چنین می تواند به صورت یک سیم پیچ باشد. بدین صورت که اگر یک هادی جریان الکتریکی را به صورت دایره هایی با مراکز مشترک بپیچیم در واقع یک نوع ساده از سیم پیچ را ایجاد کرده ایم. این سیم پیچ هم چنین به نام هایی چون بوبین یا سلف نیز شناخته می شود. وقتی از این بوبین و یا سلف جریان الکتریکی عبور کند، میدان مغناطیسی به وجود می آید. اگر بوبین را ایده آل در نظر بگیریم (بوبینی ایده آل نامیده می شود که طول آن نسبت به مساحتش بسیار بزرگتر باشد.) میدان مغناطیسی داخل سیم پیچ یکنواخت می شود و از میدان مغناطیسی خارج آن بسیار بیشتر می باشد، به طوری که میدان مغناطیسی دهانه سیم پیچ نصف میدان مغناطیسی میانه سیم پیچ است. این سیم پیچ ها در تمام موتورهای الکتریکی و ترانس ها به کار می روند و این سیم پیچ ها به صورت های مختلف مانند توزیع شده و متمرکز پیچیده می شوند. میدان مغناطیسی داخل سیم پیچ به عواملی از قبیل تعداد پیچش سیم در واحد متر به دور هسته آهنی که وجود این هسته خود موجب تقویت میدان می شود و نیز به بزرگی جریان عبوری از سیم نیز بستگی دارد، به طوری که هر چه جریان بزرگتر باشد، میدان تولید شده نیز بزرگتر است.

تاثیر میدان های الکترومغناطیسی بر سلامت:

با توجه به روند صنعتی شدن جوامع و از جمله افزایش روز افزون تجهیزات الکتریکی، طیف بیشتری از افراد جامعه چه در محیط های کاری و چه در محیط های مسکونی در معرض مواجهه با میدان های مغناطیسی و الکتریکی قرار دارند، و این مساله امکان ایجاد اثرات زیان بار بر سلامت افراد را افزایش داده است و همانگونه که زغال سنگ در گذشته انقلاب صنعتی را رقم زده است، امروزه هم الکتریسته به عنوان سوخت نامرئی زندگی مدرن می باشد و استفاده از این نیرو سبب تولید میدان های الکتریکی و مغناطیسی می شود. میدان های الکترومغناطیسی بر اساس رنج فرکانس شان به دو دسته ELF و VLF تقسیم می شوند. فرکانس میدان ELF در رنج 3 تا 300 هرتز می باشد و رنج فرکانس میدان VLF در رنج 3 تا 300 کیلوهرتز می باشد. میدان های الکترومغناطیسی می توانند توسط هر نوع کابل کشی و تجهیزات حامل جریان الکتریکی مانند خطوط برق هوایی و زمینی و سیم کشی منازل و تجهیزات پزشکی و وسایل الکتریکی و غیره تولید شوند. هر چه فاصله از منبع افزایش یابد شدت میدان کاهش می یابد و معمولا در اطراف منبع مولد حداکثر می باشد. با اینکه میدان های الکتریکی و مغناطیسی با هم تولید می شوند، اما ماهیت فیزیکی و نحوه تاثیر آنها روی بدن انسان متفاوت است. نگرانی بیشتر در مورد میدان های مغناطیسی می باشد، زیرا میدان های مغناطیسی به راحتی در ساختمان ها و پوست افراد نفوذ می کنند و به سختی قابل کنترل هستند. بنابراین به صورت کلی هم جهت اهداف سلامت و هم اهداف صنعتی اندازه گرفتن میدان های مغناطیسی لازم است و برای اندازه گیری این میدان ها در حال حاضر تجهیزاتی مانند گوس متر یا تسلامتر و یا میدان سنج مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع گوس متر:

گوس متر یا تسلامتر که اصطلاحا به آن میدان سنج هم می گویند، وسیله ای برای اندازه گیری میدان های مغناطیسی می باشد که این میدان سنج ها می توانند میزان شدت میدان را در یک جهت و یا سه جهت اندازه گیری نمایند. میدان سنج ها می توانند شدت میدان را با دو واحد تسلا و یا گوس اندازه گیری نمایند. هم چنین از نظر اندازه گیری شدت میدان در فرکانس های پایین و بالا هم گوس مترها به دو دسته تقسیم می شوند و برخی در فرکانس های پایین را اندازه می گیرند و برخی در فرکانس های بالا. برخی محصولات که برای اندازه گیری میدان الکتریکی و یا مغناطیسی مورد استفاده قرار می گیرند به شرح زیر می باشند:

دستگاه اندازه گیری میدان الکتریکی و مغناطیسی مدل ERT-2000 ساخت تایپو تایوان:

دستگاه ERT-2000 برای اندازه گیری هر دو میدان های الکتریکی و مغناطیسی به کار می رود و این دستگاه را می توان در هر دو محیط داخلی و فضای باز استفاده کرد. این دستگاه میدان الکتریکی را در رنج 1 V/m تا 1999 V/m می تواند اندازه بگیرد و میدان مغناطیسی را در رنج 0.01µT تا 19.99µT اندازه گیری می کند. این دستگاه می تواند اندازه گیری را در رنج فرکانسی 5 هرتز تا 1500 مگاهرتز انجام دهد.

گوس متر ارزان



ادامه مطلب...

ارسال توسط مرجان چناری