مرجع تجهیزات اندازه گیری ایران

سختی سنج آب چیست ؟ دستگاه سختی سنج یا TDS وسیله ای است جهت اندازه گیری مجموع ذرات محلول در مایعات که نشان دهنده ی یون های نمکی موجود در آب می باشد. TDS مخفف Total Dissolved Solid و به معنای کل جامدات محلول است که معادل مجموع غلظت همه یونهای موجود در آب می باشد که به وسیله سختی سنج ها می توان آن را اندازه گیری کرد. واحد سنجش سختی TDS میلیگرم در لیتر Mg/l می باشد که (PPM (part per thousand نیز نامیده می شود. با توجه به اینکه عبور مقدار سختی در آب از حد مجاز آن می تواند منجر به بروزخطراتی برای سلامتی انسان گردد، اندازه گیری مقدار سختی بوسیله سختی سنج ها با دقت بالا ، از موارد مورد توجهی می باشد.
سختی کلی بیانگر مقادیر یون های منیزیم و کلسیم حل شده در آب می باشد . در واقع سختی کلی وسیله ی سنجش یون های فلزاتی چون کلسیم ، منیزیم و روی می باشد که بر اثر عبور آب باران از میان سنگ ها به وجود می آیند .
در بیش تر آب ها ترکیبی از کلسیم ، منیزیم ، نمک و مقادیر کمی از سایر فلزات وجود دارد که این سختی ها به رسیدگی و جلوگیری از افزایش یون های محلول احتیاج دارد . ابتدا در آب سختی موقت شکل گرفته و با ورود کربنات به آب ، سختی کلی شکل می گیرد .

 حداکثر مقدار مجاز TDS آب آشامیدنی در استاندارد آب شرب ذکر شده است. این مقدار در استاندارد آب شرب ایران 1500 و در شرایط ویژه 2000 میلی گرم در لیتر ذکر شده است.
با توجه به اینکه قلیایی، اسیدی و سختی محلول با هم رابطه ی مستقیم داشته و افزایش یکی از آنها سبب افزایش دو تای دیگر نیز می شود، بسیاری از دستگاه های سنجش توانایی اندازه گیری چندین پارامتر را دارا می باشند و اغلب می توانند قليائيت، اسيديته، کلريد، سختي کل، اکسيژن، کلر، آمونياک، فسفات،هيدرازين را اندازه گیری کنند. این نوع دستگاه ها از نظر روش سنجش به دو گروه تقسیم می شوند:

 

۱- کیت حجم سنجی
رايج ترين و دقيقترين روش سنجش براي اندازه گيري غلظت يون ها در آب، کيت هاي حجم سنجي مي باشند. در اين روش از يک استوانه کوچک و ظرف هاي مجهز به قطره چکان استفاده مي شود. استوانه تا خط نشانه از نمونه، پر و معرفهاي لازم به آن اضافه مي گردد. قطره قطره از محلول استاندارد به نمونه اضافه مي شود. زماني که تمام يون هاي مورد نظر با محلول استاندارد واکنش دهد، نمونه تغيير رنگ خواهد داد. اين نقطه پاياني شناخته مي شود. تعداد قطرات مصرفي از محلول استاندارد ضربدر ضريب مشخص، غلظت يون مورد نظر را تعين خواهد کرد.

 

2- کیت رنگ سنجی
توسط اين نوع کيت، غلظت يون مورد نظر از طريق رنگ سنجي اندازه گيري مي شود. مقدار معيني از معرفهاي شيميايي به نمونه اضافه مي شوند، اين معرفها با يون مورد نظر واکنش مي دهد و رنگ خاصي ايجاد مي کند، غلظت يون توسط مقايسه شدت رنگ ايجاد شده با نمونه رنگهاي ظرف آزمايش تععين مي شود.

SAKHTI2
پارامترهای مهم در انتخاب سختی سنج
• قابلیت اندازه گیری پارامترهای مختلف( PH، , EC, TDS, ORP شوری, کنداکتیویمتر, سختی, هدایت)
• دقت اندازه گیری
• محدوده اندازه گیری
• قابلیت کالیبره کردن اتوماتیک
• داشتن استاندارد IP57 برای بدنه ضد آب و مقاوم ABS
• قابلیت اتصال به کامپیوتر
• قابلیت ثبت اطلاعات

 

TDS متر چگونه کار می کند؟
TDS متر با هدایت کار می کند و رسانایی آب را اندازه گیری می کند. با PPM (قطعات در هر میلیون) اندازه گیری می شود.
آب خالص H2O یا آب مقطر الکتریسیته را هدایت نمی کند ، بنابراین اگر یک دستگاه TDS متر در آب کاملاً مقطر غوطه ور شود ، در صورت وجود اثری از مواد معدنی در آب ، "0" یا تعداد بسیار کم حاصل می شود. این بار الکترون ها است که مواد معدنی منتقل کننده الکتریسیته را تشکیل می دهد. به طور خلاصه ، آب با مواد معدنی بیشتر برق بیشتری نسبت به آب بدون مواد معدنی هدایت می کند.
اگر نمک آشپزخانه را در یک آب مقطر قرار دهیم ، خواهیم دید که میزان خوانش TDS متر بسته به مقدار نمکی که اضافه می کنیم ، افزایش می یابد. افزودن نمک بسیار کم می تواند هدایت را به میزان قابل توجهی تغییر داده و مقدار آن را فقط با کمی نمک از 0 به 500 ppm تغییر دهد.

نمک یک کلرید سدیم است و از دو ماده معدنی تشکیل شده است. اگر این دو ماده معدنی ، سدیم و کلرید را به آب اضافه کنیم ، بار الکترونیکی این عناصر باعث هدایت الکتریسیته ، افزایش رسانایی و اندازه گیری TDS در آب می شود.

 

آیا می توان متوجه شد که چه مواد معدنی در آب با دستگاه سختی سنج حل می شوند؟
نه. تشخیص مواد معدنی مختلف در آب امکان پذیر نیست. TDS متر یک اندازه گیری هدایت عمومی را محاسبه می کند که به مقدار کلی مواد معدنی محلول در آب بستگی دارد. بنابراین ، ما نمی توانیم بدانیم که کلسیم ، منیزیم یا پتاسیم ، مثلاً آب ، چه سطحی دارد.

 

آیا سختی سنج کیفیت آب را نشان می دهد؟
خیر. برای آگاهی از کیفیت آب ، لازم است تجزیه و تحلیل کاملی از آب انجام شود.

اگر یک TDS متر در یک لیوان آب بطری معدنی ضعیف غوطه ور شود ، مقدار قرائت بسیار کم خواهد شد ، در حدود 50 ppm.
اگر در آب بطری معدنی تری غوطه ور شود ، به تعداد ppm 500 می رسد.
اگر در آب معدنی بالا غوطه ور شود ، به عددی بالاتر از 1500 ppm می رسد.
در هر سه مورد آنها آب بطری مناسب برای مصرف اما با سطح مواد معدنی و رسانایی متفاوت هستند. ما نمی توانیم نتیجه بگیریم که آب با مواد معدنی کمتر از آب با مواد معدنی بیشتر بهتر است ، زیرا خواندن دستگاه TDS متر نتیجه ای در مورد کیفیت آنها ارائه نمی دهد.

 

 آیا می توان آلودگی را با TDS متر کشف کنید؟
نه ، زیرا این یک خوانش عمومی برای رسانایی است. برای شناسایی آلودگی لازم است تجزیه و تحلیل دقیق آب انجام شود. به همین دلیل در شبکه های آب آشامیدنی که معیارهای WHO را رعایت می کنند استفاده از فیلتر را محدود می کنند.

 

آیا برای تست آب لوله کشی باید TDS متر خریداری کنید؟
TDS متر جایگزین آزمایش آب نیستند ، اما می توانند نقش مهمی در نظارت بر کیفیت آب خانه شما داشته باشند.
از آنجا که مواد جامد محلول در اکثر مواد معدنی وجود دارد ، باغداران با دانستن اینکه با چه گیاهانی آبیاری می کنند سود می برند. سطح بالاتر TDS برای اکثر گل ها و سبزیجات مفید است. طرفداران آب قلیایی و بسیاری از مزایای آن برای سلامتی نیز خوشحال هستند که می دانند چه چیزی می نوشند.
به همین ترتیب ، بررسی سطح مخازن ماهی زیستگاه را بهبود می بخشد و هزینه های آزمایش را کنترل می کند. غلظت TDS بالای 300 میلی گرم در لیتر ممکن است شفافیت آب را کاهش داده و فتوسنتز را در گیاهان حساس آبزی کاهش دهد. همچنین می تواند به بی نظمی در دمای آکواریوم و مشکلات گوارشی ماهی کمک کند. فیلترهای آکواریوم فقط مواد جامد معلق (TSS) را حذف می کنند.
پس از آزمایش ، متخصصان آکواریوم می توانند آب شیر را قبل از افزودن آن به مخزن ، با یک متر آزمایش کرده و آن را با آب تصفیه شده مخلوط کنند تا به تعادل ایده آل TDS برسند و در عین حال نوارهای تست گرانتری را صرفاً برای عیب یابی مواد خاص ذخیره کنند. این یک پس انداز کننده پول است.

سرانجام ، آلودگی چاه های کم عمق به مواد جامد در مناطق مستعد طغیان غیر معمول نیست. با یک بررسی سریع با TDS متر می توان به شما پی برد که آیا سیلاب در چاه شما نفوذ کرده است یا خیر و آزمایش بیشتری لازم است.
TDS مترها همچنین می توانند آب شهری را در هر زمان که تغییر غیرمنتظره ای وجود دارد ارزیابی کنند. به عنوان مثال وقفه اصلی آب ، ممکن است باعث افزایش شدید مواد جامد محلول شود که می تواند آلودگی های بالقوه خطرناکی را با خود حمل کند.
اگر فقط توانایی تست آب یا TDS متر دارید ، تست را انتخاب کنید. اما با کمتر از 20 دلار ، یک متر آرامش خاطر کافی را برای سرمایه گذاری ارزشمند فراهم می کند.
اگر از قبل سختی سنج آب دارید ، یک قدم جلوتر در مدیریت ایمنی آب خود هستید. اما از آنجا که مدل های قدیمی و کم حساس ، مواد جامد محلول کمتری را با بار الکتریکی کم تشخیص می دهند ، اگر سنسور شما بیش از دو سال باشد ، از فن آوری پیشرفته تری بهره خواهید برد.





تاريخ : 11 / 3 / 1400برچسب:,
ارسال توسط مرجان چناری

ترانسمیتر فشار یا پرشر ترانسمیتر چیست و کاربرد آن

ترانسمیتر فشار (Pressure Transmitter پرشر ترانسمیتر، منتقل کننده فشار) از جمله تجهیزات پرکاربرد ابزار دقیق  جهت کنترل فرآیندهای صنعتی می باشد که اغلب برای اندازه گیری فشار گاز یا مایع به کار می رود.

ترانسمیتر فشار ، که اغلب به آن پرشر فشار گفته می شود ، مبدل ای است که فشار را به یک سیگنال الکتریکی آنالوگ تبدیل می کند. اگرچه انواع مختلفی از مبدل های فشار وجود دارد ، اما یکی از رایج ترین آنها مبدل پایه کرنش-گنج است.

تبدیل فشار به یک سیگنال الکتریکی با تغییر شکل بدنی فشارهای فشار که به دیافراگم مبدل فشار متصل شده و به یک پیکره پل گندم سنگ وصل می شود ، حاصل می شود. فشار وارد شده به مبدل فشار باعث انحراف دیافراگم می شود که فشار را به دهانه ها وارد می کند. فشار باعث تغییر مقاومت الکتریکی متناسب با فشار می شود.

محل نصب ترانسمیتر فشار
محل نصب ترانسميترها روي لوله ها و مخازن در سراسر محوطه در نقاط اندازه گيري می باشد. در مجموع ترانسميترها از سه قسمت اصلي تقويت كننده، مبدل (ترانسديوسر) و حس كننده ساخته شده اند.

ترانسميترها در دو نوع نيوماتيكي والكتريكي تولید شده اند. خروجي ترانسميتر هاي الكتريكي بين ۴ تا ۲۰ ميلي آمپر است  و ترانسميتر هاي نيوماتيكي بين ۳ تا ۱۵ psi بر حسب تغييرات كميت ورودي مي تواند تغيير كند.  قابل توجه است که قسمت هاي مبدل و تقويت كننده براي انواع ترانسميترها یکسان است و براي كميت هاي مختلف تنها قسمت حس كننده تفاوت دارد.

به عنوان مثال درمورد ترانسميتر هاي فشار قسمت حس كننده به درجه فشار حساس  است و در مورد ترانسميتر درجه حرارت ،قسمت حس كننده به (دما) درجه حرارت حساس  است. براي كاليبره كردن  یا مدرج كردن ترانسميترها  براساس دستور سازنده با دادن ورودي هاي مشخص خروجي را باید تنظيم كنيم.به طور مثال  در صورتی که ورودي صفر است خروجي ترانسميتر نيوماتيكي بايد ۳ psi بشود و و در صورت حداکثر بودن ورودی در خروجي بايد ۱۵ دیده شود.

ترانسدیوسر  وسیله ای است که کار آن تبدیل حالات انرژی به یکدیگر است ، یعنی  در صورتی که همراه ترانسدیوسر  یک سنسور فشار داشته باشیم ، پارامتر  توسط سنسور فشار اندازه گیری می شود و مقدار مشخص شده به ترانسدیوسر تحویل داده می شود ، بعد ترانسدیوسر آن را به یک سیگنال الکتریکی قابل درک برای کنترلر و قابل فرستادن به وسیله سیم های فلزی ، تبدیل می کند. در نتیجه همیشه خروجی یک ترانسدیوسر ، سیگنال الکتریکی می باشد که می تواند ویژگی ها و پارامترهای الکتریکی نظیر ولتاژ ، جریان و فرکانس را در سمت دیگر خط تغییر دهد ، البته  باید در نظر داشت که سنسور انتخابی از نوع سنسورهایی باشد که مبدل پارامترهای فیزیکی به الکتریکی باشد و بتواند به طور مثال دمای اندازه گیری شده را به یک سیگنال بسیار ضعیف تبدیل کند که در مرحله بعدی به ترانسدیوسر  وارد شده و سپس به مدارهای الکترونیکی تحویل داده می شود.

معرفی پرشر ترنسمیتر 
ترانسمیتر فشار هم در کنترل فشار و نمایش مقدارهای فشار به کار می رود هم به عنوان ترانسمیتر مقادیر سطح مایعات در مخازن کاربرد دارد و در مدل های دیفرانسیلی ( ترانسمیتر اختلاف فشار ) در مانیتورینگ و کنترل به کار برده می شوند. این تجهیزات اگر در نوع مدل های قلمی باشند دارای قیمت ارزان هستند. ترانسمیتر فشار برای اندازه گیری دقیق فشار مکانیزم های متفاوتی را به کار می برد که در اکثر مدل ها از نوع استرین گیج در المان سنسور ترانسمیتر استفاده می شود. نکته دیگر دقت وسایل می باشد که در ترانسمیترهای آزمایشگاهی دقیق و یا پیشرفته تا بیست و پنج صدم درصد و یا بالاتر و در مدلهای عادی و معمولی تا نیم درصد می باشد.

 

انواع ترانسمیتر فشار :
•    ترانسمیتر فشار به همراه نمایشگر
•    ترانسمیتر فشار مخصوص محیط های انفجاری
•    ترانسمیتر فشار تفاضلی
•    ترانسمیتر فشار هوشمند
•    ترانسمیتر فشار پایین
•    ترانسمیتر فشار صنعتی
•    ترانسمیتر فشار قلمی
هم چنین دسته ای از ترانسمیترهای فشار موجود هستند که برای اندازه گرفتن شکل پویای تغییرات سریع طراحی می شوند. مثالی که می توان از کاربرد این نوع ترانسمیترهای فشار بیان کرد اندازه گرفتن فشار احتراق سیلندر موتور و یا گاز توربین است.

 

در انتخاب ترانسمیترهای فشار بایستی نکات زیر را در نظر داشت.
منفی یا مثبت بودن فشار
دقت  وسیله
مطلق یا نسبی بودن فشار
محدوده اندازه گیری
نوع خروجی لازم
نوع خورندگی ماده

کاربرد ترانسمیتر فشار :
ترانسمیتر های فشار در محیط های زیادی استفاده می شوند. در تحقیق ترانسمیتر های خاص و با حساسیت زیاد برای به نتیجه رسیدن آزمایش ها استفاده می شوندو در تکنولوژی کنترل ، ترانسمیتر های توسعه یافته خاصی به کار برده می شوند.
روزانه ترانسمیتر های فشار برای مانیتورینگ و کنترل  فرآیندهایی که با آن ها ارتباط داریم به کار برده می شوند.

 
مزایا و کاربردهای ترانسمیتر فشار به شرح زیر است:
•    کاهش هزینه
•    انعطاف پذیری
•    مراقبت از محیط زیست
•    سیگنال های قابل اطمینان و سریعی از error ها در سیستم کنترل شده ایجاد می کند. مثل شکستگی وسیله و یا تراکم و گرفتگی.
•    تشخیص فرسودگی ابزار.
•    در خودکار سازی جریان و  خودکار کردن کنترل کیفیت مواد و مدیریت دیده بانی مواد استفاده می شوند.
•    ایجاد سیگنال خطر در محل کار مثلا برای انباشته شدن بیش از اندازه آلاینده ها.
•    ایجاد محیط کار مناسب برای بشر، زیرا باعث حذف نیاز به اندازه گرفتن ها و کنترل ها در مکان های پرخطر می شوند.

 
کاربرد های دیگر ترانسمیتر ها به شرح زیر می باشد:
1-    اندازه گیری فشار
این کاربرد، در مواردی از جمله تجهیزات هواشناسی، هواپیما، اتومبیل و سایر وسایلی که در آن‌ ها فشار کارایی دارد استفاده می شود که منظور همان کاربرد مستقیم ترانسمیتر های فشار است.

 

2-اندازه گیری ارتفاع از سطح دریا
کاربرد آن در موشک،هواپیما، بالن‌های هواشناسی، ماهواره و غیره است. در همه این موارد از رابطه بین تغییرات فشار با ارتفاع نسبت به سطح دریا استفاده میشود.

 

3-اندازه گیری جریان
جریان را می توان به وسیله اثر ونتوری و رابطه آن با فشار، اندازه گرفت. در یک تیوب ونتوری اختلاف فشار بین دو بخش (ضمن داشتن دهانه ای با قطرهای متفاوت) اندازه گرفته می شود. این اختلاف فشار، رابطه مستقیم با سرعت جریانی که  از تیوب می گذرد دارد. چون که این اختلاف فشار نسبتاً کوچک است ترانسمیتر فشار  که دارای بازه کم به کار برده میشود.


4-اندازه گیری ارتفاع / عمق
می توان برای اندازه گیری ارتفاع سطح مایع ازترانسمیتر فشار استفاده نمود.عمدتا از این تکنیک برای اندازه گرفتن موقعیت جسم غوطه ور در آب ( مثل زیر دریایی ها، غواص‌ها) و یا ارتفاع سطح مایع درون یک مخزن (مانند مایع داخل برج آب) استفاده می شود. در اکثر کاربردهای عملی، سطح مایع با فشار متناسب است.

 

5-آزمایش نشتی
با اندازه گرفتن افت فشار می توانیم  نشتی سیستم را محاسبه کنیم. روش‌های معمول برای این کار، دو روش  می باشند:

مقایسه کردن فشار سیستم با فشار سیستمی که نشتی مشخصی دارد و استفاده کردن از این اختلاف فشار .
اندازه گرفتن فشار و کنترل تغییرات آن در طول یک بازه زمانی
 





تاريخ : 10 / 3 / 1400برچسب:,
ارسال توسط مرجان چناری

LCR متر چیست ؟
خازن سنج یا ظرفیت سنج خازن (Capacitance Meter) دستگاهی است که ظرفیت خازن و یا انرژی الکتریکی ذخیره شده در خازن را اندازه گیری می کند. می توان به وسیله پراب های دستگاه و یا محل در نظر گرفته شده برروی دستگاه، خازن را به خازن سنج متصل نمود و ظرفیت آن را اندازه گیری کرد. خازن سنج ها قادر هستند ظرفیت خازن را با دقت و سرعت بالا در رنج های مختلف اندازه گیری کنند و بر روی نمایشگر خود نمایش دهند. از خازن سنج ها میتوان در کلیه آزمایشگاههای مهندسی الکترونیک، کارخانه ها، فروشگاههای خدماتی و مدارس استفاده کرد.

خازن یک المان الکتریکی است که از دو صفحه موازی فلزی که در میان آن لایه ای از هوا یا عایق قراردارد، تشکیل شده است، وظیفه خازن نگهداری انرژی الکتریکی می باشد و به همراه مقاومت ها در مدارات تایمینگ استفاده می شوند.
ظرفیت خازن معیاری برای اندازه گیری توانایی نگهداری انرژی الکتریکی است. که این ظرفبت را می توان به وسیله خازن سنج و یا ظرفیت سنج خازن اندازه گیری کرد. واحد اندازه گیری ظرفبت فاراد(F)  می باشد،1 فاراد واحد بزرگی است به همین دلیل در خازن ها از واحدهای کوچکتر مانند میکرو فاراد، نانوفاراد و پیکوفاراد استفاده می کنند.


کاربرد خازن سنج ها
خازن سنج ها در آزمایشگاههای الکترونیک، کارخانه ها، فروشگاههای خدماتی و مدارس و به طور کلی ابزار های الکتریکال  کاربرد دارند.
از خازن سنج ها می توان در بررسی تلرانس، مرتب کردن و تعیین کردن مقادیر دقیق خازن ها، اندازه گیری خازن هایی که مقدارشان مشخص نیست، جدا کردن مجموعه های مشابه و اندازه گیری کابل ها استفاده کرد.


نکات مهم در انتخاب یک خازن سنج / ظرفیت سنج خازن
•    دقت اندازه گیری
•    دارا بودن گیره و ورودی مستقیم جهت اندازه گیری
•    محدوده اندازه گیری
•    نمایشگر دیجیتال برای نمایش ظرفیت اندازه گیری شده
•    دارا بودن پیچ تنظیم نقطه صفر برای دستگاه

 

بررسی اجمالی LCR متر
عیب یابی موتورهای تک فاز یکی از کاربردهای کاربردی خازن سنج دیجیتال است.
خازن ، موتور تک فاز که از کار افتاده است ، نشانه خازن معیوب است. اینگونه موتورها پس از کار به کار خود ادامه خواهند داد و عیب یابی را مشکل می کنند. خرابی خازن سخت برای کمپرسورهای HVAC نمونه خوبی از این مشکل است. ممکن است موتور کمپرسور شروع به کار کند ، اما به زودی باعث گرم شدن بیش از حد و در نتیجه سفر خرابکار می شود.
موتورهای تک فاز با چنین مشکلاتی و موتورهای تک فاز پر سر و صدا با خازن ها برای تأیید صحت عملکرد خازن ها به یک خازن سنج نیاز دارند. تقریباً در تمام خازن های موتوری مقدار میکروفار بر روی خازن مشخص شده است.
خازن های تصحیح ضریب توان سه فاز معمولاً از فیوز محافظت می شوند. در صورت عدم موفقیت یک یا چند از این خازن ها ، ناکارآمدی سیستم نتیجه خواهد یافت ، صورتحساب ابزار به احتمال زیاد افزایش می یابد و ممکن است سفرهای تجهیزات ناخواسته اتفاق بیفتد. در صورت ضربات فیوز خازن ، مقدار میکرفارس خازن معیوب باید اندازه گیری و تأیید شود که در محدوده مشخص شده در خازن قرار می گیرد.

 

برخی از عوامل اضافی مربوط به خازن که ارزش آگاهی را دارند:
خازن ها عمر محدودی دارند و غالباً علت بروز نقص هستند.
خازن های خطا ممکن است دارای یک مدار کوتاه ، یک مدار باز باشند و یا ممکن است از نظر جسمی تا نقطه خراب شدن بدتر شوند.
هنگامی که مدارهای خازنی کوتاه باشد ، فیوز ممکن است منفجر شود یا سایر اجزاء آسیب ببینند.
هنگامی که یک خازن باز شود یا خراب شود ، اجزای مدار یا مدار ممکن است کار نکند.
خراب شدن همچنین می تواند مقدار خازن یک خازن را تغییر داده و این می تواند مشکلاتی را ایجاد کند.

 

اینستروسنتر مفتخر است با مشاوره فنی رایگان برای انتخاب بهترین خازن سنج / ظرفیت سنج خازن از بهترین برندها نظیر (TES & PROVA) تس و پرووا تایوان، مستک Mastech، لوترون تایوان (Lutron)، جی پی اس (GPS) و (CEM) با نازلترین قیمت در راستای راهنمایی هر چه بهتر مشتریان عزیز همکاری نماید.

 





تاريخ : 9 / 3 / 1400برچسب:,
ارسال توسط مرجان چناری

تفاوت میدان الکتریکی و مغناطیسی:

به همان صورت که یک ذره باردار در اطراف خود میدان الکتریکی ایجاد می کند، یک آهنربای کوچک نیز در اطراف خود میدان مغناطیسی ایجاد می کند. میدان مغناطیسی و میدان الکتریکی هر دو بردار می باشند. همان طور که می دانیم هر آهنربا دارای دو قطب N و S است و میدان مغناطیسی در قطب ها بیشترین مقدار خود را دارا می باشد و برخلاف بارهای الکتریکی که فقط می توانند یا مثبت باشند و یا منفی آهنربا همواره دارای دو قطب مثبت N و منفی S می باشد و حتی با بخش کردن یک آهنربا نمی توان قطب های آن را از هم جدا کرد و حتی بعد از بخش کردن هم هر آهنربا مجدد یک قطب N و یک قطب S دارد. اگر بخواهیم کمی علمی تر به بحث میدان مغناطیسی بپردازیم، می توان میدان مغناطیسی را میدان اطراف یک بار الکتریکی در حال حرکت تعریف کرد. بنابراین گوس می تواند توسط سیم های حامل جریان نیز ایجاد شود. همچنین روش دیگر تولید میدان مغناطیسی، تغییر میدان الکتریکی می باشد. زمین هم با توجه به خاصیت هسته خود دارای میدان مغناطیسی است و قطب های مغناطیسی آن برعکس قطب های جغرافیایی می باشند، یعنی قطب شمال زمین معادل جنوب مغناطیسی می باشد.

 

چه موادی خاصیت مغناطیسی دارند؟

برخی مواد دارای این خاصیت می باشند که وقتی در میدان مغناطیسی واقع می شوند دارای خاصیت آهنربایی می شوند که این مواد به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
مواد فرومغناطیس نرم: موادی که به آسانی آهنربا شده و به همان سادگی هم خاصیت آهنربایی خود را از دست می دهند را مواد فرومغناطیس نرم گویند به عنوان مثال آهن یک ماده فرومغناطیس نرم است.

مواد فرومغناطیس سخت: به موادی که دیر آهنربا شده و دیر هم خاصیت خود را از دست می دهند مواد فرومغناطیس سخت گفته می شود. به عنوان مثال فولاد یک ماده فرو مغناطیس سخت است.

 

میدان مغناطیسی حاصل از عبور جریان:

در قرن هجدهم بسیاری از دانشمندان به دنبال کشف ارتباط بین الکتریسیته و مغناطیس بودند. البته مشخص شد که بار الکتریکی ساکن و آهنربا هیچ اثر و یا انرژی بر یکدیگر ندارند تا زمانی که هانس کریستال اورستد پدیده جالبی را کشف کرد. او به صورت اتفاقی دریافت که سیم حامل جریان می تواند بر روی راستای عقربه قطب نما که در نزدیکی سیم قرار داشت اثر بگذارد. بنابراین نتیجه گرفت که ظاهرا سیم حامل جریان، میدان مغناطیسی تولید می کند. بنابراین کشف اورستد سرآغاز پیدایش دانش جدیدی به نام الکترومغناطیس شد. سیم حامل جریان هم چنین می تواند به صورت یک سیم پیچ باشد. بدین صورت که اگر یک هادی جریان الکتریکی را به صورت دایره هایی با مراکز مشترک بپیچیم در واقع یک نوع ساده از سیم پیچ را ایجاد کرده ایم. این سیم پیچ هم چنین به نام هایی چون بوبین یا سلف نیز شناخته می شود. وقتی از این بوبین و یا سلف جریان الکتریکی عبور کند، میدان مغناطیسی به وجود می آید. اگر بوبین را ایده آل در نظر بگیریم (بوبینی ایده آل نامیده می شود که طول آن نسبت به مساحتش بسیار بزرگتر باشد.) میدان مغناطیسی داخل سیم پیچ یکنواخت می شود و از میدان مغناطیسی خارج آن بسیار بیشتر می باشد، به طوری که میدان مغناطیسی دهانه سیم پیچ نصف میدان مغناطیسی میانه سیم پیچ است. این سیم پیچ ها در تمام موتورهای الکتریکی و ترانس ها به کار می روند و این سیم پیچ ها به صورت های مختلف مانند توزیع شده و متمرکز پیچیده می شوند. میدان مغناطیسی داخل سیم پیچ به عواملی از قبیل تعداد پیچش سیم در واحد متر به دور هسته آهنی که وجود این هسته خود موجب تقویت میدان می شود و نیز به بزرگی جریان عبوری از سیم نیز بستگی دارد، به طوری که هر چه جریان بزرگتر باشد، میدان تولید شده نیز بزرگتر است.

 

تاثیر میدان های الکترومغناطیسی بر سلامت:

با توجه به روند صنعتی شدن جوامع و از جمله افزایش روز افزون تجهیزات الکتریکی، طیف بیشتری از افراد جامعه چه در محیط های کاری و چه در محیط های مسکونی در معرض مواجهه با میدان های مغناطیسی و الکتریکی قرار دارند، و این مساله امکان ایجاد اثرات زیان بار بر سلامت افراد را افزایش داده است و همانگونه که زغال سنگ در گذشته انقلاب صنعتی را رقم زده است، امروزه هم الکتریسته به عنوان سوخت نامرئی زندگی مدرن می باشد و استفاده از این نیرو سبب تولید میدان های الکتریکی و مغناطیسی می شود. میدان های الکترومغناطیسی بر اساس رنج فرکانس شان به دو دسته ELF و VLF تقسیم می شوند. فرکانس میدان ELF در رنج 3 تا 300 هرتز می باشد و رنج فرکانس میدان VLF در رنج 3 تا 300 کیلوهرتز می باشد. میدان های الکترومغناطیسی می توانند توسط هر نوع کابل کشی و تجهیزات حامل جریان الکتریکی مانند خطوط برق هوایی و زمینی و سیم کشی منازل و تجهیزات پزشکی و وسایل الکتریکی و غیره تولید شوند. هر چه فاصله از منبع افزایش یابد شدت میدان کاهش می یابد و معمولا در اطراف منبع مولد حداکثر می باشد. با اینکه میدان های الکتریکی و مغناطیسی با هم تولید می شوند، اما ماهیت فیزیکی و نحوه تاثیر آنها روی بدن انسان متفاوت است. نگرانی بیشتر در مورد میدان های مغناطیسی می باشد، زیرا میدان های مغناطیسی به راحتی در ساختمان ها و پوست افراد نفوذ می کنند و به سختی قابل کنترل هستند. بنابراین به صورت کلی هم جهت اهداف سلامت و هم اهداف صنعتی اندازه گرفتن میدان های مغناطیسی لازم است و برای اندازه گیری این میدان ها در حال حاضر تجهیزاتی مانند گوس متر یا تسلامتر و یا میدان سنج مورد استفاده قرار می گیرد.

 

انواع گوس متر:

گوس متر یا تسلامتر که اصطلاحا به آن میدان سنج هم می گویند، وسیله ای برای اندازه گیری میدان های مغناطیسی می باشد که این میدان سنج ها می توانند میزان شدت میدان را در یک جهت و یا سه جهت اندازه گیری نمایند. میدان سنج ها می توانند شدت میدان را با دو واحد تسلا و یا گوس اندازه گیری نمایند. هم چنین از نظر اندازه گیری شدت میدان در فرکانس های پایین و بالا هم گوس مترها به دو دسته تقسیم می شوند و برخی در فرکانس های پایین را اندازه می گیرند و برخی در فرکانس های بالا. برخی محصولات که برای اندازه گیری میدان الکتریکی و یا مغناطیسی مورد استفاده قرار می گیرند به شرح زیر می باشند:

 

گوس متر قیمت 

 

 





تاريخ : 11 / 2 / 1400برچسب:,
ارسال توسط مرجان چناری

ارت سنج چیست ؟ (earth tester) یا همان دستگاه تست مقاومت زمین شبیه میگر برای اندازه گیری مقاومت طراحی گردیده با این تفاوت که مقاومت زمین بسیار کمتر از عایق های معمول می باشد. در حقیقت رنج میگر در بازه مگا اهم و تستر مقاومت زمین در حدود اهم می باشد. از دستگاه تست مقاومت زمین (ارت تستر) معمولا برای اندازه گیری مقاومت بین دو نقطه زمین در حدود 5 یا 10 اهم است استفاده می کنند. ارت تستر ها معمولا دارای سه عدد کانکشن هستند که به کمک میله ای فلزی امکان اتصال به زمین داشته و به نام الکترودهای جریان، زمین، و پتانسیل شناخته می شوند.

 

ساختار تستر زمین
تستر زمین از یک ژنراتور محور دستی استفاده می کند. جریان چرخشی و یکسو کننده دو قسمت اصلی یک تستر زمین هستند. reverser فعلی و یکسو کننده ها در شفت ژنراتور DC نصب شده است. تستر زمین فقط به دلیل یکسو کننده در DC کار می کند.
ارت تستر دارای دو کموتاتور در کنار reverser فعلی و یکسو کننده جریان است. هر کموتاتور شامل چهار برس ثابت شده است. کموتاتور یک دستگاه مورد استفاده برای تبدیل جهت جریان فعلی است. به صورت سری با آرماتور ژنراتور متصل می شود. و برس ها برای انتقال نیرو از قطعات ثابت به قسمت های متحرک دستگاه ها استفاده می شود.
ترتیب برس ها می تواند به گونه ای انجام شود که بطور متناوب با یکی از بخش ها حتی پس از چرخش در کموتاتور متصل شوند. برس ها و کموتاتور ها همیشه به یکدیگر متصل هستند.
تستر زمین شامل دو فشار و سیم پیچ های جاری است. هر سیم پیچ دارای دو پایانه است. جفت سیم پیچ فشار و سیم پیچ جریان در سراسر آهنربای دائمی قرار می گیرند. یک جفت سیم پیچ جریان و فشار کوتاه است و به الکترودهای کمکی وصل می شود.
ترمینال یک طرفه سیم پیچ فشار به یکسو کننده متصل است و انتهای دیگر آنها به الکترود زمین متصل است. به همین ترتیب ، سیم پیچ فعلی به یکسو کننده و الکترود زمین متصل می شود.
تستر زمین شامل سیم پیچ بالقوه ای است که مستقیماً به ژنراتور DC متصل می شود. سیم پیچ بالقوه بین آهنربای دائمی قرار می گیرد. سیم پیچ به نشانگر متصل می شود و نشانگر در مقیاس کالیبره شده ثابت می شود. نشانگر میزان مقاومت زمین را نشان می دهد. انحراف نشانگر به نسبت ولتاژ سیم پیچ فشار به جریان سیم پیچ جریان بستگی دارد.
جریان اتصال کوتاه از تجهیزات به زمین می رسد و از نظر ماهیت متناوب است. بنابراین ، می توان گفت جریان متناوب در خاک جریان می یابد. این جریان جایگزین اثر ناخواسته از خاک، که به دلیل اقدام های شیمیایی و یا به دلیل تولید emf ، برگشت رخ می دهد را کاهش می دهد.

در سایت های کامپیوتری زمین مناسب از دو بابت حائز اهمیت می‌باشد:

الف ـ حفاظت در مقابل صاعقه و اضافه ولتاژها

ب ـ هم پتانسیل بودن تجهیزات نصب‌شده در سایت و کارکرد صحیح آنها بخصوص تجهیزات دیجیتال و انتقال دیتا با توجه به بکارگیری تجهیزات کامپیوتری جدید.


لزوم استفاده از سیستم ارت سنج (ارت تستر) :
به منظور حفاظت افراد و دستگاه ها ، اضافه ولتاژهای تولید شده در بدنه که باعث صدمه دیدن دستگاه ها و افراد می‌شود ، همچنین ولتاژهای بسیار زیاد و خطرناک ناشی از برخورد صاعقه با دکل های کامپیوتری را باید در جایی خنثی نمائیم . به همین منظور استفاده از سیستم ارت (ارت تستر) و حفاظت از تجهیزات بسیار لازم و ضروری است بعلاوه با افزایش استفاده از سیستمهای دیجیتالی و حساس ، لزوم بازنگری در طراحی ، نصب و نگهداری سیستمهای حفاظتی گراندینگ وجود دارد.


به طور خلاصه اهداف بکارگیری سیستم ارتینگ یا گراندینگ(ارت تستر) عبارتند از :
1ـ حفاظت و ایمنی جان انسان
2 ـ حفاظت و ایمنی وسایل و تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی
3ـ فراهم آوردن شرایط ایده‌ال جهت کار
4 ـ جلوگیری از ولتاژ تماسی
5ـ حذف ولتاژ اضافی
6 ـ جلوگیری از ولتاژهای ناخواسته و صاعقه
7 ـ اطمینان از قابلیت کار الکتریکی


چاه ارت چیست؟
به معناي زمين مي باشد كه در صنعت برق به آن سيستم اتصال زمين مي گويند.
وظيفه اصلي سيستم ارتينگ (ارت سنج) اين است كه هر جريان الكتريكي كه وارد اين سيستم شد را به طور كامل به زمين منتقل كند. سيستم ارتينگ متشكل از چاه ارت و سيم متصل به چاه مي باشد.
اگر ما بدنه تمام دستگاه هاي برقي اعم از صنعتي و مخابراتي و خانگي و...و يا به طور كلي هرنوع مصرف كننده برق را توسط يك رشته سيم به سيم اتصال به زمين متصل كنيم، يك سيستم ارتينگ ايجاد كرده ايم.
هدف از ايجاد اين سيستم اين است كه اگر هريك از سيم هاي فاز و يا سيم نول به هر طريقي به بدنه دستگاه اتصال يابد و مدار الكتريكي مورد نظر دچار نشتي جريان شود ؛ اين نشتي جريان توسط سيم ارت به زمين منتقل شده و از برق گرفتگي و يا در مواردي اتصالي دستگاه جلوگيري مي شود.
در مواردي به اشتباه بدنه مصرف كننده هاي خانگي را به لوله هاي آهني آب و يا گاز و يا حتي به اسكلت ساختمان اتصال مي دهند كه اين كار بسيارخطرناكي است كه منجر به برق گرفتگي هاي كشنده مي شود.
درهنگام اتصال كامل سيم هاي فاز به سيم ارت فيوز مربوط به آن فاز عمل كرده و جريان را قطع مي كند ودر هنگام اتصال كامل سيم نول به سيم ارت اگر مدار ارتينگ داراي فيوز محافظجان (FI ) باشد،اين فيوز از 30 ميلي آمپر نشتي جريان به بالا را قطع مي كند وباعث قطع كامل جريان فاز و نول مي شود.
لازم به ذكر است كه سيم ارت و سيم نول به ظاهر از نظراينكه بي برق هستند بسياربه يكديگر شبيه هستند ولي در عمل دوسيم مستقل از هم و عملكردي متفاوت از يكديگر دارند و هيچگاه نمي توان از يكي به جاي ديگري استفاده كرد.
آنچه در مورد چاه ارت مهم است مقدار رطوبت است. بنابر این هرچه مقدار رطوبت بیشتر باشد چاه مقاومت کمتری داشته و بهتر جواب میدهد. البته هر چه خاک فشرده تر باشد باز هم جواب بهتر است.


کاربردها ومزایای کلی ارت تسترو ارت سنج:
1.مخابرات
2.نیروگاهای برق
3.کارخانه ها وتسهیلات
4.سیستم های تلفن همراه
5.مخازن گاز
6.ساختمان های بلند
7.استودیوهای ضبط صدا
8.اتاق های کنترل وسرورها
9.بانک ها وموسسات داده پردازی
10.پالایشگاهها وپتروشیمی ها

 





تاريخ : 11 / 2 / 1400برچسب:,
ارسال توسط مرجان چناری

برق کاران حرفه ای برای تست و آزمایش ، انواع گسترده ای از کارکردهای الکتریکی در سیم کشی برق مسکونی و تجاری از تجهیزات مختلفی استفاده می کنند و صاحبان خانه نیز از این ابزارها را استفاده می کنند. یادگیری و شناسایی این تجهیزات تستر ولتاژ برق (Electrical Testers) ، درک عملکردهای آن ها و یادگیری نحوه استفاده از آنها ، تخصص شما را در هنگام کار بر روی سیم کشی برقی بسیار گسترش خواهد داد.

برخی از این تجهیزات دستگاه های چند منظوره هستند که می توانند بیشتر از همه وظایف تست ولتاژ برق را در همه موارد انجام دهند ، در حالی که برخی دیگر دستگاه های تک کاره هستند که یک عملکرد واحد را آزمایش می کنند. تستر های ولتاژ برق مختلفی می توانند برای بررسی سطح ولتاژ در مدارهای AC و DC ، برای تست آمپراژ ، پیوستگی ، مدارهای کوتاه و مدارهای باز ، قطبیت و موارد دیگر استفاده شوند. برخی از این دستگاه ها برای اکثر صاحبان خانه ناآشنا است ، اما مهم ترین آن برای کسی که قصد دارد در سیم کشی برق خانه کار کند ، دانستن چگونگی تست ولتاژ است. چندین دستگاه ذکر شده در زیر این عملکرد را انجام می دهند.

1 - تستر ولتاژ غیر تماسی (القائی)
تستر ولتاژ غیر تماسی (همچنین به عنوان تستر ولتاژ القایی شناخته می شوند) احتمالاً ایمن ترین تسترها که در اختیار ما هستند و مطمئناً ساده ترین استفاده را دارند. یکی از انواع تستر ولتاژ غیر تماسی به شما امکان می دهد ولتاژ را در سیم ها یا دستگاه ها بررسی کنید بدون اینکه مجبور به لمس سیم و قطعات باشید. دستگاه مانند مینی گیره با نوک کوچک که در انتهای آن است و ولتاژ را در مواردی از قبیل سیم کشی برق ، پریز برق ، قطع کننده مدار ، سیم کشی لامپ ، سوکت نور و سوئیچ تشخیص می دهد. می توانید با چسباندن پراب تستر به داخل یک محفظه خروجی یا حتی لمس کردن قسمت بیرونی سیم یا کابل برق ، نتیجه را بدست آورید.
تسترهای القاء از باتری برای تغذیه دستگاه استفاده می کنند و بیشتر مدل ها ولتاژ موجود با چراغ قرمز در پراب تستر و همچنین صدای وزوز را به شما اطلاع می دهند. معمولا این دستگاه با یک کیف دستی همراه ارائه می شود تا بتوانید آن را با خود حمل کنید و همیشه آن را برای اهداف ایمنی آماده کنید. اساسی ترین این ابزارها اطلاعات ساده " On-Off" را ارائه می دهند ، تنها در صورت وجود ولتاژ بله یا خیر را نشان می دهد. انواع پیشرفته تر (و گران تر) اندازه گیری احتیاطی از میزان ولتاژ موجود را نشان می دهد ، اگرچه اندازه گیری توسط این تستر ولتاژ غیر تماسی تقریبا به اندازه اندازه گیری توسط مولتی متر یا تسترهای ولتاژ دیگر دقیق نیست.

از آنجا که این دستگاه باتری سرخود است ، مهم است که باتری به طور کامل شارژ شود تا دستگاه ردیاب برق به درستی کار کند. همیشه دستگاه را روی یک پریز برق یا سوئیچ تست کنید که می دانید برق در آن جریان دارد تا بررسی کنید که تستر به درستی کار می کند. این دستگاه تستر ولتاژی است که بیشتر صاحبان خانه باید از آن را داشته باشند.
2 - تستر ولتاژ نئون
تسترهای ولتاژ نئون یا تسترهای مدار نئون بسیار ساده هستند. آنها یک بدنه کوچک با نور نئون در داخل خود دارند و دو سیم کوتاه با یک پروب فلزی که در انتها آن قرار می گیرد. تستر ولتاژ نئون فقط به شما می گوید ولتاژ وجود دارد یا نه. این دستگاه به شما نمی گویند که ولتاژ در مدار چقدر است. برخلاف تستر ولتاژ غیر تماسی ، این امر به شما نیاز دارد تا سیم های مدار ، ترمینال های پیچ یا شکاف های خروجی را با پروب های سیم لمس کنید. این دستگاه از باتری استفاده نمی کند و به همین دلیل آن را به ابزاری بسیار قابل اعتماد تبدیل می کند.

برای استفاده از تستر ولتاژ نئون ، کافی است یک پروب تستر را به سیم داغ ، ترمینال پیچ یا شکاف خروجی وصل کنید و پروب دیگر را به تماس خنثی یا زمینی وصل کنید. در صورت وجود جریان ، لامپ نئونی کوچک در نوک دستگاه روشن می شود. این ردیاب برق همچنین می تواند تأیید کند که آیا یک پریز به درستی پایه گذاری شده است: اگر تستر جریان برق روشن شود وقتی پروب ها داخل شکاف داغ و شکاف های خنثی روی پریز قرار می گیرند ، اما با انتقال پروب از خنثی به شکاف زمین نمی توان آن را روشن کرد. این بدان معناست که محل خروجی به درستی پایه نشده است.

این تستر جریان برق یک ابزار بسیار آسان برای استفاده است ، اما باید با احتیاط از آن استفاده کرد: اگر به طور تصادفی هر یک از پروب های فلزی را در طول آزمایش لمس کنید و ولتاژ در مدار وجود داشته باشد احتمال اینکه صدمه ببینید بسیار زیاد است. در هنگام استفاده از تستر مدار نئون ، پراب ها را به وسیله محفظه پلاستیکی نگه دارید.
از آنجا که این تستر جریان برق بسیار ارزان است ، بیشتر صاحبان خانه ها باید یک عدد از آن را داشته باشند ، حتی اگر یک تستر ولتاژ غیر تماسی داشته باشند. اگر تستر جریان غیر تماسی شما باتری نداشته باشد یا مشکل داخلی باشد ، تستر نئون روشی مطمئن برای بررسی جریان است. همچنین روشی مناسب برای بررسی این است که اطمینان حاصل کند یک تسترولتاژ غیر تماسی به درستی کار می کند.

 



ادامه مطلب...

ارسال توسط مرجان چناری

در بازار امروز انواع مختلف ترمومتر موجود است. قبل از خرید ، بسیار مهم است که از طیف وسیعی از محصولات در دسترس خود مطلع شوید. همچنین باید مناسب بودن هر یک از انواع ترمومتر ها برای کاربردهای مختلف را درک کرده و در هنگام خرید آن را در نظر بگیرید. رعایت مقررات ذخیره سازی ایمن در یک مرکز تهیه غذا ، به ترمومتر کاملاً متفاوتی نسبت به تولید کالا احتیاج دارد. همانطور که تب سنج مطب یا محل کار برای اندازه گیری های حیاتی صنعتی مناسب نیست. به اعتقاد ما در اینستروسنتر انتخاب دماسنج مناسب با توجه به کاربرد موردنظر شما بسیار مهم است. بنابراین بیایید ترمومتر های مختلفی را که ارائه می دهیم و کاربردهای ایده آل آنها را بررسی کنیم. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با ترمومتر به مقاله ترمومتر چیست مراجعه کنید

 

ترمومتر تماسی ( ترمومتر پراب دار )

دماسنج های تماسی یکی از متداول ترین انواع ترمومتر ها هستند. ترمومترهای تماسی قرائت دمای فوری مواد غذایی ، مایعات و نمونه های نیمه جامد را ارائه می دهند. پراب این ترمومتر اغلب به یک نوک تیز مجهز است و آنها را برای نفوذ و غوطه وری در ماده مورد نظر ایده آل می کند. این ترمومتر برای استفاده در مراکز تهیه غذا برای آزمایش بهداشت ، خرده فروشی ها و آزمایشگاه ها ایده آل هستند. به طور معمول دو نوع از این ترمومتر تماسی در دسترس هستند. ترمومترهای قلمی که ساختاری شبیه به قلم دارند و اغلب استفاده از آنها ارزان تر و ساده تر است. ترمومترهای پراب دار معمولاً دارای حداقل یک کابل 1 متری و ویژگی های اضافی پیچیده تر هستند. البته طرح های تاشو و تعداد زیادی ویژگی از آنها در دسترس است. اگر از این نوع ترمومتر در یک محیط حرفه ای استفاده می شود ، کالیبراسیون قابل ردیابی چیزی است که ما اکیداً توصیه می کنیم.

 

فواید ترمومتر های تماسی

استفاده از آن با نمایشگرهای ساده بسیار آسان است

قابل حمل

اندازه ، مواد و قدرت مانور پراب ها متفاوت است

پراب های سیمی بدون به خطر انداختن دقت ، نتیجه را به حداکثر می رسانند

دامنه ، وضوح و دقت متغیر اندازه گیری

 

دماسنج مادون قرمز

ترمومتر مادون قرمز یکی از انواع ترمومتر برای اندازه گیری غیر تماسی است. ویژگی غیر تماسی آنها را به بهترین ابزار برای اندازه گیری دمای سطح بسیار بالا یا پایین تبدیل می کند. ترمومتر های مادون قرمز شامل یک سیستم هدف گیری لیزری هستند که برای نشان دادن مرکز منطقه اندازه گیری طراحی شده است. از بین تمام دماسنج ها ، به دلیل پیچیدگی هایی مانند اندازه لکه و میزان انتشار ، می توانند برای پیچیده ترین اندازه گیری ها مورد استفاده قرار گیرند. توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آنها به صفحه دماسنج مادون قرمز ما مراجعه کنید. این دماسنج های مادون قرمز در مکان هایی مانند تجارت خودرو و سیستم های تهویه مطبوع استفاده می شوند. فرایندهای تولیدی که شامل دمای شدید هستند نیز آنها را مفید می دانند. کالیبراسیون قابل ردیابی و همچنین درک صحیح از اندازه و میزان انتشار لکه ها توصیه می شود.

 

فواید دماسنج مادون قرمز

عدم تماس باعث می شود با خیال راحت دمای شدید گرفته شود

اندازه گیری ها با کشیدن ماشه انجام می شود

سیستم های هدف گیری لیزری امکان قرارگیری دقیق حسگر را فراهم می کنند

دامنه ، وضوح و دقت متغیر اندازه گیری

 

 

ترمومتر لیزری با ترموکوپل های نوع K (دماسنج های نوع K)

ترمومتر تماسی با ترموکوپل های نوع K یکی از انواع دماسنج های تخصصی و متنوع هستند. این ترمومترهای لیزری نوع K با دماهای شدید سر و کار دارند و بیشتر در آزمایشگاه ها و صنایع وجود دارد. این نوع دستگاه مناسب برنامه هایی است که به دقت بالایی نیاز دارند. قابل توجه ترین ویژگی آنها توانایی تسهیل طیف وسیعی از پلاگین قابل تعویض در پراب ها است. 'K-type' در واقع به ترکیب فلز پراب اشاره دارد. ما هنوز از این واحد به عنوان K-Type یاد می کنیم زیرا متداول ترین نوع پراب است. هر پراب هدف خاصی دارد. ما آنها را به دسته پروب های هوا ، مایع ، نفوذ و سطح تقسیم می کنیم. اگر در یک محیط حرفه ای چندین برنامه کاربردی دارید ، k-types بهترین گزینه شماست. مدل های دارای چندین سنسور ، قرائت مقایسه ای را امکان پذیر می کنند. ما به شما توصیه می کنیم قبل از خرید ، پراب های ترموکوپل را بررسی کنید. با توجه به دقت زیاد مورد نیاز در این دستگاه ها ، ما همیشه کالیبراسیون را توصیه می کنیم.

 

فواید ترمومتر لیزری با ترموکوپل های نوع K

دامنه های اندازه گیری دما

دقت بالا

زمان پاسخ اندازه گیری سریع

پراب های قابل تعویض مناسب برای هر کاربرد

مدل های سنسور دوگانه ، قرائت مقایسه ای را امکان پذیر می کنند

اندازه ، مواد و قدرت مانور پراب ها متفاوت خواهد بود

دامنه ، وضوح و دقت متغیر اندازه گیری

 

 

دیتالاگر دما
دیتالاگر دما ، امکان اندازه گیری مداوم دما را دارند. پس از فعال شدن ، آنها دما را در فواصل از پیش تعیین شده ضبط کرده و در حافظه ذخیره می کنند. بارگیری داده ها و مشاهده آنها بر روی نمودار عملیاتی معمول است اما برخی از دستگاه ها ، داده ها را در زمان واقعی نشان می دهند. اکثر دیتالاگرها با هر رایانه ، لپ تاپ یا تبلت سازگار هستند. طراحی دیتالاگر ها به آنها امکان می دهد سطح حرارت را در مناطق بحرانی که باید درجه حرارت ثابت وجود داشته باشد ردیابی کنند. مکان های معمول برای یافتن آنها شامل اتاق های ذخیره سازی ، حمل و نقل و آزمایشگاه ها است. اگر مایلید سوابق منظمی را از این فعالیت ها به مدیریت ، حسابرسان یا همكاران خود ارائه دهید ، دیتالاگرها ایده آل ترین گزینه هستند. انواع دماسنج که نقش های مهمی مانند این را دارند همیشه باید کالیبره شوند.

 

فواید دیتالاگر دما

اندازه گیری های ضبط شده را می توان به ایمیل یا گزارش پیوست کرد

محدودیت های هشدار قابل تنظیم کاربر به طور معمول گنجانده شده است

یک کاربر ممکن است نرخ ورود به سیستم ، زمان شروع و حالت ورود به سیستم را انتخاب کند

نرم افزار تجزیه و تحلیل ارائه شده نمایش گرافیکی از داده ها را فراهم می کند

دامنه ، وضوح و دقت متغیر اندازه گیری

 

لیبل دما

هنگامی که نیاز به اندازه گیری دما در شرایط مختلف صنعتی وجود دارد ، اکثر مهندسان در مورد تجهیزات گران قیمت الکترونیکی اندازه گیری دما فکر می کنند. گرچه در بسیاری از موارد ، شما می توانید کار را با روش های کم هزینه و بسیار ساده انجام دهید. درصورت نیاز فقط به این نکته که دمایی از قبل تعیین شده یا نرسیده است ، مواد حساس به حرارت به صورت مداد رنگی ، رنگ ، گلوله یا برچسب می توانند کار را به آسانی ، ارزان و به اندازه کافی دقیق برای اکثر افراد انجام دهند.
این مواد قابل ذوب و حساس به گرما از جامدات بلوری تشکیل شده اند. با گرم شدن ، به دمایی می رسیم که در آن مواد جامد به شدت به مایع تبدیل می شوند. نقطه ذوب قابل تولید است و عملا تحت تأثیر شرایط محیطی که ممکن است باعث خطا در سایر روش های سنجش دما شود ، نمی شود. به عنوان مثال ، وسایل الکتریکی اندازه گیری دما اغلب در حضور الکتریسیته ساکن ، "سر و صدای" الکتریکی یا هوای یونیزه در نزدیکی تجهیزات الکتریکی به طور نامنظم عمل می کنند.
لیبل دما نشانگر دما هستند که از یک یا چند نشانگر حساس به گرما تشکیل شده اند و در زیر پنجره های مقاوم در برابر حرارت مهر و موم شده اند.

 

فواید لیبل دما

هر بخش دارای مقادیر دمای ° C و ° F است

هر برچسب در برابر روغن و آب مقاوم است

تغییر رنگ حتی پس از سرد شدن جسم اندازه گیری شده غیرقابل برگشت است(البته نوع بازگشتی هم وجود دارد)

پس از استفاده ، می توان برچسب ها را برداشته و به گزارش ها چسباند

فوق العاده برای گزارش های ردیابی

 

ترمومتر محیطی (دماسنج محیطی)

دماسنج های محیطی به دلیل نحوه ثبت و نمایش داده ها بی نظیر هستند. برخلاف بسیاری از دستگاه های دیگر ، آنها حاوی دو پراب هستند. این پراب ها انواع مختلفی دارند. متداول ترین چیدمان ، یک پروب داخلی در داخل واحد است و یک پراب خارجی نیز گاهی از طریق سیم متصل می شود. پراب خارجی را می توان در فاصله زیادی از واحد قرار داد. برخی از پراب های خارجی می توانند برای دامنه طولانی ، بی سیم باشند. صفحه نمایش هر دو قرائت را همزمان نشان می دهد که امکان مقایسه مستقیم را دارد. یک استفاده معمول به عنوان دماسنج یخچال فریزر است. آنها همچنین در محل های ذخیره سازی و کلاس های درس معمولا مورد استفاده قرار می گیرند. ترمومترهای محیطی یک گزینه ارزان قیمت اما با دوام تر برای دستگاه های آنالوگ هستند. ما کالیبراسیون را در هر دستگاهی که در یک محیط حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرد ، توصیه می کنیم.


فواید ترمومتر محیطی

مقایسه همزمان مکان های مختلف

به شناسایی دلایل خارجی تغییر دما داخلی کمک کنید

دامنه ، وضوح و دقت متغیر اندازه گیری

 

ترمومتر آنالوگ

دماسنج های آنالوگ اغلب یکی از ارزانترین و محبوبترین انواع دماسنج ها هستند. آنها برای استفاده در خانه یا محیط های غیر تخصصی که به دقت قابل ردیابی نیاز نیستند ایده آل هستند. بیشتر افراد ترمومتر آنالوگ را با دستگاه های پر از مایع مرتبط می کنند. اما این اصطلاح شامل طیف وسیعی از دستگاه های Bi-Metal است که با استفاده از اجزای مکانیکی کار می کنند. نمایشگر بصری اغلب یک صفحه یا نشانگر یا مقیاس است.

 

فواید ترمومتر آنالوگ

نمایشگرهای ساده ای که به راحتی قابل خواندن هستند

به طور معمول در هر دو درجه سانتی گراد و درجه فارنهایت اندازه گیری می شود

اکثر دستگاه ها به صورت دیواری قابل نصب هستند

دامنه ، وضوح و دقت متغیر اندازه گیری





تاريخ : 24 / 1 / 1400برچسب:,
ارسال توسط مرجان چناری

پرشر سوئیچ | ساختار پرشر سوئیچ چیست ؟ پرشر سوئیچ (Pressure switch) تجهیزی است که برای کنترل فشار یک فرایند طراحی شده است. این تجهیز زمانی که به یک فشار معین از قبل تعیین تنظیم شده برسد خروجی را فراهم می کند. تعریف دیگر اینکه پرشر سوئیچ نوعی سوئیچ است که زمانی که فشار به یک میزان معین برسد تماس الکتریکی را برقرار می کند. پرشر سوئیچ ممکن است به گونه ای طراحی شود که بر اثر افزایش و یا کاهش فشار این سوئیچ را بدهد یا تماس الکتریکی را برقرار کند. سوییچ های فشار به طور گسترده‌ای در صنعت برای نظارت و کنترل اتوماتیک سیستم هایی که از مایعات تحت فشار استفاده می کنند، استفاده می‌شود. نوع دیگر پرشر سوئیچ نیروی مکانیکی را تشخیص می دهد به عنوان مثال یک قطعه حساس به فشار برای باز کردن خودکار در ها در ساختمان های تجاری استفاده می شود. از این سنسورها در برنامه های زنگ خطر امنیتی مانند سطوح حساس به فشار نیز استفاده می ‌شود.

 

ساختار پرشر سوئیچ
سوئیچ فشاری که برای فشار مایعات ساخته می‌شود شامل اجزای زیر است:
1- کپسول
2- دم
3- لوله بوردون
4- دیافراگم یا پیستون



ادامه مطلب...

تاريخ : 22 / 1 / 1400برچسب:,
ارسال توسط مرجان چناری

فیوز مینیاتوری
کارشناسان برق از فیوز مینیاتوری (MCB)  که مخفف Miniature Circuit Breaker می باشد و نوعی قطع کننده جریان الکتریکی است در نقطه اتصال ورودی برق شهری به سیستم برق رسانی ساختمان و مراکز استفاده می نمایند، کاربرد اصلی فیوز‌ها بدین گونه می باشد که در صورتی که جریان اولیه و اضافه بار  در مسیر انتقال انرژی مشاهده گردد به طور آنی جریان برق را قطع می‌کنند. فیوز های مینیاتوری در شدت جریان متناوب 16 آمپر الی جریان تا ۱۰۰ آمپر طراحی و تولید می گردند. به ظور کلی وطیفا اصلی فیوز جلوگیری از بروز آسیب های مالی  جانی ناشی از افزایش آمپر جریان الکتریکی می باشد، در صورت بروز این اتفاق فیوز آسیب دیده و می سوزد لذا از آسیب دیدن وسایل برقی جلوگیری می نماید.
درون بدنه نارسانا فیوز یک نوار فلزی وجود دارد که در صورتی که ولتاژ عبور از آن بیش از حد استاندارد آن فیوز باشد نوار فلزی ذکر شده ذوب می گردد و باعث قطع شدن جریان می گردد.

دورمن اسمیت

از لحاظ سرعت عکس العمل فیوز ها به دو دسته تقسیم می گردند:

فیوز‌ کندکار: در صورت ایجاد عبور جریان بیش از حد مجاز از این نوع فیوز‌، برق دیرتر قطع می گردد، همچنین  واکنش این فیوز در مقابل جریان اتصال کوتاه لحظه‌ای می باشد.

فیوز‌های تندکار: این فیوز زمان قطع کمتری نسبت به دسته اول دارا می باشند و اکثرا از آن جهت مصارف روشنایی استفاده می گردد.
جریان بلند مدت از طریق یک فلز (بیمتال) مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت عبور جریان بیش از حد مجاز، فلز گرم شده و خم می گردد که این باعث می شود، عمل کنتاکت در فیوز مینیاتوری قطع گردد. در همین راستا جریان اتصال کوتاه از طریق سیم پیچی که درون فیوز موجود می باشد تشخیص داده می شود.

 

انواع جریان های قابل کنترل در فیوز مینیاتوری

جریان لحظه‌ای: به جریان ابتدایی ای گفته می‌شود که در یک لحظه (کمتر از یک ثانیه)  وارد فیوز می گردد و فیوز توانایی تحمل این جریان را دارد.

جریان نامی: به حداکثر جریانی گفته می‌شود که فیوز قادر است آن را تحمل نماید و در صورتی که جریانی بیش از حد مجاز از آن عبور نماید باعث آسیب دیدن فیوز می گردد.

 

انواع فیوز از لحاظ تیپ بندی:


فیوز مینیاتوری نوع B. روشنایی:
 این فیوز عموما در مصارف خانگی و روشنایی قابل استفاده می باشد و قادر است جریان اضافه بار بین ۳ تا ۵ برابر جریان نامی مشخص را قطع نماید و حساسیت مناسبی برای کاربرد‌های خانگی دارند و به عنوان فیوز مینیاتوری تندکار در سطح بازار شناخته می شود.

فیوز مینیاتوری نوع C. موتوری:

کاربرد اصلی این فیوز در صنعت می باشد و قادر است جریان اضافه بار بین ۵ تا ۱۰ برابر جریان نامی مشخص را قطع نماید و  نسب به فیوز های تیپ B زمان بیشتری را صرف می نماید. بیشتر است و به عنوان فیوز مینیاتوری کندکار در سطح بازار شناخته می شود.

فیوز مینیاتوری نوع D. ترانسفورماتوری:
جهت مصارف صنعتی خاص (مانند مولد‌های اشعه ایکس X-Ray و یا ترانسفورماتور‌ها) از فیوز مینیاتوری نوع D استفاده می گردد و در برابر جریان اضافه بار بین ۱۰ تا ۲۰ برابر جریان نامی مدار را قطع می کند و دارای زمان قطع  بیشتری نسبت به سایر تیپ‌های فیوز می باشد.

فیوز مینیاتوری نوع K. قدرت:
جهت حفاظت از مدارات قدرت، ترانسفورماتور و موتور‌ها از مینیاتوری های نوع K استفاده می گردد، کاربرد این دسته از فیوز ها بدین گونه می باشد که در برابر جریان اضافه به نسبت سایر فیوز ها بسیار حساس تر می باشد و سریع جریان الکتریکی را قطع می نماید.

فیوز مینیاتوری نوع Z. بسیار حساس:
در صورتی که جریان عبوری از جریان نامی بیشتر گردد، این نوع از کلیدهای مینیاتوری در مدت زمان معین شده، فرمان قطع را صادر می‌کند و دارای حساسیت بسیار بالا در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه نسبت به تمامی فیوز های مینیاتوری دارد و در صورت رویت خطا مدار را قطع می نماید.

 





تاريخ : 18 / 1 / 1400برچسب:,
ارسال توسط مرجان چناری

از مانومتر برای اندازه گیری فشار استفاده می شود که به وسیله آب یا جیوه انجام می شود. میزان ارتفاع این مواد در ستون مانومتر، نشان دهنده میزان فشار خواهند بود.در زمانی که جیوه در مانومتر به کار گرفته شده باشد، به آن مانومتر جیوه ای و اگر آب در آن استفاده شده باشد مانومتر آبی گفته می شود.

در فشارسنج یو شکل شیشه ای، هر دو طرف لوله باز بوده و با میزان مشخصی از جیوه پرشده وهنگامی که هر دو سوی لوله را متاثر از فشار اتمسفر نمایند،ارتفاع جیوه در دو سوی لوله به یک اندازه خواهد بود.این ارتفاع مبنا می باشد.

در زمانی که می خواهیم فشاری را اندازه بگیریم می بایست یکی از ستون های لوله U شکل را به آن متصل کرده وبا وارد کردن فشار اتمسفریک بر یکی از ستون ها در سمت دیگر با این فشار مقابله می شود.هنگامی که فشاری که از سوی مخزن وارد می شود بیش از فشار اتمسفر باشد،باعث می شود که جیوه ای که در سمت متصل شده به مخزن است، پایین آمده ودر صورتی که این فشار کمتر باشد، سطح جیوه در همان ستون بالا خواهد رفت.

فشارسنج با فشاری پایین تر از اتمسفر را خلا گفته و آن را بر مبنای میلی متر جیوه می خوانند.از آن جایی که آب و جیوه دارای اختلاف دانسیته هستند،فشارهای بسیار کم در ستون جیوه نیز می تواند تغییرات زیادی را در ستون آب ایجاد نماید.به همین منظور است که مانومترهایی که آبی هستند را جهت اندازه گرفتن فشار کم به کار می گیرند.از سویی دیگر سیالات، هنگامی که تغییر دما حاصل می شود دچار انقباض و انبساط می شوند،به همین منظور در مواقعی که دقت زیادی نیاز است باید انحرافات درجه حرارت در مانومتر را نیز در نظر گرفت.

 

2# ساختار مانومتر

همانگونه که اشاره شد، یکی از وسایلی که برای اندازه گیری فشار استفاده می شود مانومتر است که به طور معمول می توان فشار گاز درون مخازن را با توجه به فشاری در لوله مانومتر اعمال می شود اندازه گیری نمود.

U شکل بودن مانومتر، از آن ساختاری می سازد که از یک سو، باز بوده و از سوی دیگر به مخزن و محل فشار اتصال یابد. نوع دیگر مانومتر دارای لوله بوردون است که در محفظه فشارسنج جایگذاری شده و کالیبره شده است. هنگامی که فشار وارد می شود عقربه با کمک گیربکسی که در داخل محفظه وجود دارد به حرکت درآمده و فشار را نشان می دهند در این نوع از فشارسنج می توان فشاری بین سی تا پنجاه هزار پوند بر این اینچ مربع را سنجش نمود.

 

 کاربرد مانومتر

از مانومتر برای کاربرد های متفاوتی استفاده می شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود

1:سنجش ارتفاع از سطح دریا که با مانومتر ممکن است

. 2- استفاده در صنایعی مانند موشک، کشتی و ماهواره که تغییر فشار را متناسب با ارتفاع اندازه گیری می کنند

. 3- برای اندازه گیری جریان، با توجه به اثر ونتوری در نوعی از مانومتر و ارتباطش با فشار، می توانند جریان را سنجش نمایند. روش کار چنین است که بین دو قسمت ابتدا و انتهای یک تیوپ، اختلاف فشار را با سنسور فشار اندازه گیری می کنند.

 

4- سنجش عمق و ارتفاع مایعات نیز با کمک سنسورهای فشار سنج ممکن می شود.این روش به طور معمول در مواقعی استفاده می شود که اجسام حالت معلق در مایعات دارند. کاربرد آن می تواند در زیردریایی یا جهت اندازه گیری سطحی از مایع در درون یک محفظه باشد.

 

5- اندازه گیری فشار از مهم ترین و کاربردی ترین وظایف مانومتر می باشد که با کمک آن می توان فشار را دقیق اندازه گیری نمود.

 

انواع فشارسنج

فشارسنج U شکل

فشارسنج یو شکل، دارای یک لوله به شکل U می باشد که یک سوی آن باز بوده و سوی دیگر را به مخزن گاز وصل کرده اند. در درون این لوله عمدتا جیوه ریخته می شود به شکلی که در دو سمت لوله ارتفاعی برابر را خواهید داشت.

در زمانی که شیر مخزن گاز باز شده و به لوله مانومتر متصل می شود، ارتفاع جیوه تغییر کرده و بر اساس آن میزان فشار گاز سنجش خواهد شد.

فشارسنج مورب

این تجهیز همانند فشارسنج های معمولی می باشند با این تفاوتی که یکی از لوله ها بصورت شیب دار یا مورب می باشد و

در شرایط معمول در این لوله سطح مایع در نقطه صفر قرار می گیرد و هنگام وارد آمدن فشار، در لوله شیب دار مایع بالا خواهد رفت. این نوع از فشارسنج دارای دقت بالایی است.

از فشارسنج مورب برای سنجش فشار پایین استفاده می کنند.

3-4# میکرو مانومتر

میکرومانومتر

میکرو مانومترها ساختاری شبیه به مانومترهای ساده یا دیفرانسیل دارند. فشارسنج ساده یک مخزن و مانومتر دیفرانسیل دو مخزن دارد و تفاوت میکرومانومترها با این دو نوع در میزان دقت بالای آن در سنجش و نوع مخزن دقیق آن است. این نوع از مانومتر همانند مانومتر مورب یا مایل، برای اندازه گیری فشارهایی که بسیار کم است، کاربرد دارد. از این وسیله به دلیل دقت بالا، جهت اندازه گیری اختلاف فشارهای بسیار پایین استفاده می شود.

 

4-4# پیزومتر

پیزومتر

این وسیله بسیار ساده بوده و کاربرد آن ها برای سنجش فشار سیالات و فشار نسبی پایین می باشد.در این مانومتر انتهای لوله باز است و هنگامی که فشار منفی است هوا وارد آب شده و به همین منظور فشار را نمی توان اندازه گیری کرد.

به همین دلیل است که این نوع از مانومتر برای سنجش فشار نسبی منفی مناسب نیست و برای این شرایط مانومتر یو شکل مناسب خواهد بود.

 

 بارومتر

بارومتر

از بارومتر یا همان مانومتر مخزنی، برای اندازه گرفتن فشار جو استفاده می کنند. هوا یک سیال است که همواره میزان آن در تغییر بوده و بنابراین وزن هوا یا همان فشار هوا، پیوسته در حال تغییر می باشد. هنگامی که فشار هوا تغییر می کند می تواند تغییراتی را نیز در آب و هوا و شرایط آن ایجاد نماید. برای اندازه گیری این تغییرات به نوعی از مانومتر که به بارومتر شناخته می شود، نیاز است.

 





تاريخ : 2 / 12 / 1399برچسب:,
ارسال توسط مرجان چناری